Šport > Kolesarstvo
9995 ogledov

Tako bodo pri Vismi-Lease a Bike nagradili Tratnika za sobotno zmago

Jan Tratnik Profimedia
Prvi mož Visme-Lease a Bike je razkril, da si bo Tratnik po zmagi na sobotni klasiki lahko privoščil rojstnodnevne slaščice.

Visma-Lease a Bike je pred startom prve velike spomladanske klasike Omloop Het Nieuwsblad veljala za velikega favorita za zmago, saj so se na startu pojavili takšni specialisti za enodnevne preizkušnje, kot so Wout van Aert, Christophe Laporte in Dylan van Baarle, veliko pa se je pričakovalo tudi od najnovejše okrepitve Mattea Jorgensona.

Jan Tratnik Prva velika klasika Šport Tratnik do največjega uspeha v svoji karieri

In na koncu je nizozemska ekipa tudi slavila zmago, le da je moral čast ekipe braniti naš Jan Tratnik, ki je po pogumnem napadu na koncu v sprintu dvojice premagal Nilsa Politta (UAE Team Emirates) za največjo zmago svoje kariere. Čeprav so bili kolesarji Visme-Lease a Bike sredi dirke v odlični poziciji, saj so imeli v vodilni skupini šesterice kar tri svoje kolesarje, so se pri taktiziranju nekoliko ušteli in glavnina jih vse skupaj ujela. Šele pogumni napad Tratnika v zadnjem delu dirke je stvari postavil na svoje mesto.

"Ponovno smo pokazali odličen ekipni trud in na koncu se je dobro izšlo za celotno ekipo. Gre še za eno lepo zmago za našo ekipo," je bil po dirki v pogovoru za Wielerflits navdušen prvi človek ekipe Richard Plugge, ki je priznal, da stvari niso ves čas šle po načrtih. "Seveda smo si želeli, da bi enemu izmed naših kolesarjev vodilne šesterice uspelo samemu priti do ciljne črte."

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia

A na koncu jih je rešil slovenski kolesar, ki je tako prve štiri dirke sezone vse končal na stopničkah. Po drugem mestu na dirki po Almerii ter tretjem mestu na klasiki Jaen Paraiso Interior in v skupnem seštevku dirke po Algarvu je prišla tudi prva zmaga. "Kljub vsemu smo vedeli, da imamo veliko kolesarjev tudi v zasledovalni skupini. Vedeli smo, da bi Wout verjetno dobil sprint glavnine, tako da je Jan lahko tvegal s svojim napadom," je spremembo taktike rauložil vodja nizozemske ekipe.

Van Aert je tudi potrdil Pluggejeve besede, saj je resnično v ozadju dobil sprint za tretje mesto, medtem ko je bilo prvo mesto že oddano velikemu slavljencu dneva, našemu Janu Tratniku. "To je zelo pomembno. Gre za potrditev, da so vsi naši kolesarji na visokem nivoju. Jan si je tako prislužil palačinke. Včeraj (petek op. p.) je imel namreč rojstni dan, tako da mu bomo po takšnem dnevu dovolili veliko palačink z ogromno kepo stepene smetane, marmelado in svečkami," je med smehom svojemu junaku obljubil prvi mož Visme-Lease a Bike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 12:54 27.februar 2024.

    Samo dve možnosti sta ! Prva , da se je Tratnik nabasal s kondicijo , druga pa , da je Visma ostala na Vinogradu !

Sorodne novice