Šport > Kolesarstvo
3261 ogledov

Roglič o Pogačarju: Leta 2020 ga še nisem poznal, zdaj pa ...

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je spregovoril o svoji selitvi k ekipi Bora-hansgrohe, pa tudi o svojem rojaku.

Novi član nemškega moštva Bora-hansgroge Primož Roglič še ni odprl tekmovalne sezone za leto 2024, v zadnjem času pa se je mudil na višinskih pripravah na Tenerifih. Zasavec bo sezono sicer odprl na začetku marca, ko bo na sporedu prva etapa dirke Pariz - Nica.

Pred prvo preizkušnjo v zeleno-rumenem dresu je v pogovoru za L'Equipe pojasnil svojo odločitev o prestopu iz moštva Jumbo-Visma. "Pri Bori so v zadnjih dveh letih povsem spremenili svojo strategijo in cilje. To je zdaj povsem drugačno moštvo. Videl sem, kako so tekmovali na tritedenskih dirkah. Ekipa je dobro 'oborožena', da me podpre," je ocenil Roglič.

Nato je pojasnil svojo odločitev o zamenjavi ekipe: "Dolgo sem kolesaril za eno moštvo. O tem se nisem odločil kar v trenutku, zadnji teden Vuelte pa sem dokončno spoznal, da potrebujem novo sredino. V nekem trenutku moraš narediti spremembo, a le v primeru, če so stvari prave. Pri Jumbo-Vismi je bilo veliko kolesarjev za tritedenske dirke, sam pa sem naštel 20 dirk, ki si jih še želim osvojiti, doslej pa mi jih ni uspelo. Moral sem spremeniti ekipo, če mi dosedanje moštvo ni ponujalo te možnosti."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je med drugim v pogovoru odgovoril tudi na vprašanje, kaj meni o poizkusu Tadeja Pogačarja, da osvoji tako Giro kot Tour v tem letu. "Izjemno je, da je sprejel takšno odločitev, za zdaj mu še ni uspelo zmagati na dirki po Italiji. Morda mu bo lažje, kot je bilo to lani meni. Ne vemo še, kdo vse bo nastopil na Giru, vendar ga bo zelo težko premagati. Všeč sta mu dež in slabo vreme, letošnja trasa bi mu perfektno morala ustrezati."

In kakšen je medsebojni odnose med slovenskima velezvezdnikoma? "V letu 2020 sem ga komaj poznal, zdaj pa vem, da je zelo prijazen fant in velik šampion. Težko je opisati najin odnos, saj sva v istem poklicu, prihajava iz iste države in oba živiva v Monaku. Sva tudi rivala. Dobro se razumeva, je odličen sopotnik na potovanjih in očitno je, da ga zelo spoštujem."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:47 20.februar 2024.

    Prepričan sem, da na štartu Toura 2024 v peletonu ne bo kolesarja, ki bi imel toliko motiva, dobiti dirko, kot ga ima Primož. Ob izenačenih tekmecih pa po navadi na koncu v tandemu odločata motiv in sreča, ker v tem ...prikaži več športu je še tako velik motiv brez sreče bolj malo vreden.

Sorodne novice