Šport > Kolesarstvo
2853 ogledov

To si glavni pomočnik misli o tem, da Tadej letos napada Giro in Tour hkrati

Tadej Pogačar in Adam Yates Profimedia
Adam Yates se je pripravljen popolnoma podrediti Tadeju Pogačarju, za katerega verjame, da če lahko komu uspe v istem letu slaviti na Giru in Touru, je to zagotovo on!

Prihod Adama Yatesa k UAE Team Emirates pred začetkom lanske sezone se je izkazal za zadetek v polno, tako za ekipo, kot tudi za samega kolesarja, ki je sicer večji del sezone vozil v službi Tadeja Pogačarja, a hkrati izkoristil tudi vsako priložnost, ki se mu je ponudila.

Kolesar iz Buryja je tako dobil etapo na dirki po ZAE, katero je končal na tretjem mestu, na dirki po Romandiji je poleg skupnega seštevka dobil tudi kraljevsko etapo, na kriteriju Dauphine je končal le za nepremagljivim Jonasom Vingegaardom, medtem ko je v zaključku sezone prišel še do prestižne zmage na VN Montreala.

Tadej Pogačar in Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

A njegova najveličastnejša predstava je bila zagotovo tista z dirke po Franciji, ko je ves čas pomagal Pogačarju v boju za skupno zmago z Vingegaardom, a je vseeno dirko uspel končati na skupnem tretjem mestu, kar so bile njegove prve stopničke na velikih tritedenskih dirkah.

A čeprav je dokazal, da bi lahko tudi sam napadal najvišje uvrstitve na največji dirki na svetu, se je izjemni Adam Yates ponovno pripravljen povsem podrediti svojemu kapetanu, ki bo letos poizkušal spisati zgodovino z napadom na sloviti dvojček Giro-Tour.

Tadej Pogačar in Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ponovno bom tisti zadnji mož, ki bo pomagal Tadeju v gorah. Lani je delovalo in tudi letos bom imel na Touru podobno nalogo," je v pogovoru za Velo nedavno potrdil, da se je ponovno na dirki po Franciji pripravljen popolnoma žrtvovati za svojega kapetana, ki ima največ možnosti, da po dveh zaporednih zmagoslavjih sleče Vingegaarda iz rumene majice.

Yates se prav tako zaveda, da bo priložnosti, da vozi za lasten rezultat, še mnogo. Letos je tako že slavil na petdnevni dirki po Omanu, glede na to, da pa je Pogačar že potrdil, da ga po ambicioznem napadu na Giro in Tour v drugi polovici sezone zanimata predvsem svetovno prvenstvo in olimpijske igre, je vse bolj verjetno, da bo Yatesu pripadla vloga kapetana na Vuelti.

Tadej Pogačar in Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

"Morda. Če bom v drugem delu sezone po Touru še dovolj svež, lahko resnično poizkusim z Vuelto. Do tam je od februarja še dolga pot. Naj nam najprej uspe prvi del sezone, upam da dosežem kakšno zmago, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari razvijale."

In kaj si prvi Pogačarjev pomočnik misli o tem, da bo njegov kapetan poizkusil postati prvi človek po Marcu Pantaniju leta 1998, ki bo v istem letu slavil na Giru in Touru? "Če si tega želi, je tega zagotovo zmožen. Z razlogom je najboljši kolesar na svetu. Tega si želi, ekipa ga bo podprla, zato naj poizkusi! Če njemu ne uspe, ne verjamem, da lahko komu drugemu. Zakaj ne bi poizkusil?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice