Šport > Kolesarstvo
692 ogledov

Tratnik navdušil tudi na spektakularni enodnevni klasiki

Jan Tratnik Profimedia
Tratnik tretji na dirki Clasica Jaen Paraiso v Španiji, kjer kolesarji tekmujejo po makadamskih cestah med oljčnimi nasadi.

Slovenski kolesar Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) je na enodnevni dirki Clasica Jaen Paraiso od Baeze do Ubede zasedel tretje mesto. Na 158,3 km dolgi trasi med oljčnimi nasadi je slavil pogumni ubežnik Španec Oier Lazkano (Movistar), ki je za 28 sekund ugnal Francoza Bastiena Tronchona (Decathlon AG2R La Mondiale) in našega Tratnika.

Tretja izvedba spektakularne enodnevne dirke, na kateri je lani slavil slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, je pripadla najmočnejšemu izmed ubežnikov, potem ko je Lazkano 13 km pred ciljem za seboj pustil še zadnjega tekmeca iz skupine ubežnikov, Francoza Nicolasa Prodhomma (Decathlon AG2R La Mondiale).

Deset km pred koncem je imel Španec 40 sekund naskoka pred skupino štirih zasledovalcev, ki sta jo ob Tratniku in Tronchonu oblikovala še Američan Sepp Kuss (Visma Lease a Bike) in Belgijec Tim Wellens (UAE Emirates).

A je Lazkano zdržal vse do cilja, Tratnik pa se je skupaj s Tronchonom in Wellensom v ciljnem sprintu potegoval za drugo mesto, v tem je imel največ moči francoski kolesar. Njegov rojak Prodhomme je bil na koncu peti z zaostankom 42 sekund, še pet sekund več je na šestem mestu zaostal Kuss.

Jan Tratnik | Avtor: Twitter Twitter

Na startni listi je bil tudi član UAE Emirates Domen Novak, toda dirke ni končal, medtem ko je imel prvi favorit dirke Wout van Aert na makadamskih cestah precejšnje tehnične težave s kolesom in je v cilj prikolesaril s skoraj sedmimi minutami zaostanka.

Tratnik je sicer letošnjo sezono začel pred dvema dnevoma, ko je prav tako blestel na enodnevni dirki po Murcii, ko je osvojil drugo mesto, le za zmagovalcem Benom O'Connerjem.

Tudi sicer Slovenci blestijo na začetku letošnje sezone, pa čeprav Primož Roglič in Tadej Pogačar še nista nastopila na nobeni dirki. Do zmag so že prišli mladi Gal Glivar (UAE Team Emirates Gen Z), ki je v Združenih arabskih emiratih osvojil skupno zmago na Tour of Sharjah, pri tem je dobil tudi kronometer v tretji etapi, Matej Mohorić (Bahrain - Victorious), ki je slavil v drugi etapi dirke po Valencii, in Matevž Govekar (Bahrain - Victorious), slednji je bil najboljši v drugi etapi dirke po Antalyji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice