Šport > Kolesarstvo
1773 ogledov

Remco pokazal svojo moč, Tratnik skupno že tretji

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijski kolesar je prevzel skupno vodstvo.

Na dirki po Algarveju je bila v četrti etapi na sporedu posamična vožnja na čas. Dvaindvajset kilometrov dolg kronometer v okolici Albufeire je dobil Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki je drugouvrščenega Američana Magnusa Sheffielda (Ineos Grenadiers) premagal za 17, tretjega Švicarja Stefana Künga (Groupama-FDJ) pa za 29 sekund.

Belgijski kolesarski zvezdnik je na dirki prevzel tudi skupno vodstvo, Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) je bil tokrat namreč počasnejši za 51 sekund, zasedel je osmo mesto.

Odlično je tudi tokrat nastopil Slovenec Jan Tratnik, ki je za Evenepoelom zaostal 58 sekund in se uvrstil na deseto mesto kot najboljši posameznik med kolesarji moštva Visma - Lease a bike. Idrijčan je za dve sekundi namreč ugnal celo Wouta Van Aerta, v skupni razvrstitvi pa se je prebil na tretje mesto.

Za Evenepoela je bila to 52. zmaga v karieri in druga letos. V skupnem seštevku ima 48 sekund naskoka pred do danes vodilnim Kolumbijcem Martinezom, tretji Tratnik zaostaja 1:12 minute. 

V nedeljo bo na sporedu zahtevna, 165 km dolga etapa od Fara do strmega zaključnega vzpona na Alto de Malhao (2,5 km/9,8 %).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice