Šport > Kolesarstvo
5129 ogledov

Pogačarja sploh ni na dirki, a se mu po drugi etapi zagotovo najbolj smeji

Brandon McNulty Profimedia
Trojna zmaga UAE Team Emirates v vožnji na čas, Mezgec 68.

Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates) je zmagovalec druge etape dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Vožnjo na čas po otoku Hudajrijat (12,1 km) je odpeljal dve oziroma štiri sekunde hitreje od moštvenih kolegov, Avstralca Jaya Vina in Danca Mikkela Bjerga. Edini slovenski kolesar Luka Mezgec (Jayco-AlUla) je bil 68.

Za 25-letnega Američana je bila to jubilejna deseta zmaga v karieri in druga na kronometrih, potem ko je lani postal državni prvak. Letos je bil že zmagovalec ene od etap dirke po Valencii, na kateri je slavil tudi v skupnem seštevku.

V razvrstitvi po ZAE je stanje pri vrhu enako kot po današnji etapi. McNulty ima dve sekundi naskoka pred Vinom in štiri pred Bjergom. Četrtouvrščeni, nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas Tobias Foss (Ineos Grenadiers), zaostaja že za 14 sekund.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Odlična forma kolesarjev ekipe UAE je odlična novica tudi za prvega zvezdnika moštva Tadeja Pogačarja, ki letos sicer sploh še ni nastopil, a ga zagotovo veselijo izjemni nastopi treh njegovih izredno pomembnih pomočnikov, ki so se v preteklosti že zelo izkazali v Tadejevi službi. Pogačar bo sicer prvič letos nastopil na dirki Strade Bianchi, ki bo na sporedu 2. marca.

Edini Slovenec na dirki po ZAE pa je Luka Mezgec, ki je kronometer končal na 68. mestu s časom 14:35. Za zmagovalcem je zaostal 1:08 minute. V skupnem seštevku je 35-letni Kranjčan, ki je po ZAE v službi sprinterskega kapetana, Nizozemca Dylana Groenewegna, zdaj 63. (+1:08).

V sredo bo na sporedu tretja od sedmih etap ter prva izmed dveh, ki se bosta končali z gorskim ciljem. Potekala bo od otoka Al Marjan do Džebel Džajsa (176 km). Kolesarje za konec čaka 19 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 5,6 odstotka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice