Šport > Kolesarstvo
10418 ogledov

Rogličev moštveni kolega: "Upam, da Primoža le uspem prepričati!"

Bob Jungels Instagram/Bob Jungels
Bob Jungels si obupano želi biti del ekipe, ki bo na dirki po Franciji podpirala Primoža Rogliča.

Za odličnim luksemburškim kolesarjem Bobom Jubgelsom je precej slaba sezona, katero bo zagotovo želel čim hitreje pozabiti. Po svojem prestopu k ekipi Bora-Hansgrohe pred sezono 2023 je namreč v celotnem letu dosegel le dva rezultata v prvi deseterici, drugo mesto na eni izmed etap dirke po Valencii in šesto mesto na eni izmed etap dirke Pariz-Nica.

Za nekdanjega zmagovalca kolesarskega spomenika Liege-Bastogne-Liege in etap na dirki po Franciji ter Italiji je bilo to zagotovo leto za pozabo. A se je vseeno izkazal vsaj v vlogi pomočnika, med drugim je pomagal svojim kapetanom na Giru in Touru, kjer sta Lennard Kämna in Jai Hindley dosegla uvrstitev v prvo deseterico.

Bob Jungels | Avtor: Profimedia Profimedia

Jungels tako upa, da bo tudi del moštva, ki bo letos pomagalo Primožu Rogliču napasti njegovo prvo zmago na Touru. "Zdaj me po dveh spomladanskih klasikah (24. 2. Omloop Het Nieuwsblad, 25. 2. Kuurne-Brussel-Kuurne op. p) čaka dirka Pariz-Nica (3. 3.), nato morda še nekaj klasik, nato dirka po Baskiji (1. 4.) in ardenske klasike (14. 4. - 21. 4.) Kot trenutno kaže, bom nastopil tudi na Touru," je v pogovoru za GCN glede na količino zvezdnikov v ekipi Bora-Hansgrohe morda kar nekoliko presenetil odlični Luksemburžan.

Na dirki po Franciji bo Primoža spremljalo le sedem pomočnikov in znotraj zvezdniške ekipe sledi še huda borba za preostala prosta mesta. "Letošnja sezona s Primožem v naših vrstah bo zelo razburljiva. Že pred Tourom bova skupaj vozila na nekaterih dirkah. Upam, da ga uspem prepričati, da me vzame s seboj na Tour," si Jungels obupano želi še svojega šestega nastopa na največji dirki na svetu, na kateri je že dosegel 11. in 12. mesto, medtem ko je lansko preizkušnjo končal na 26. mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice