Šport > Kolesarstvo
2529 ogledov

Kuss razkril, ali bo poskušal izpodriniti Vingegaarda

Kuss Vingegaard Profimedia
Nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča je spregovoril o svojih tekmovalnih ambicijah.

Aktualni zmagovec dirke po Španiji Sepp Kuss (Visma–Lease a Bike) je pogovoru za Cyclingnews strnil svoja pričakovanja na največjih dirkah v tekmovalni sezoni 2024.

Nekdanji zvesti pomočnik Primoža Rogliča (Bora-Hansgroge) je z lanskim uspehom na Vuelti dokazal, da se je sposoben vmešati v boj za najprestižnejše lovorike, kar pa ne pomeni, da se v prihodnje ne bo pripravljen žrtvovati za moštvene kolege.

To velja še zlasti za dirko po Franciji, kjer bo glavni adut nizozemskega moštva bržkone znova dvakratni branilec naslova Jonas Vingegaard.

Kuss Vingegaard | Avtor: Epa Epa
"Želim si samo dirkati po najboljših močeh," je svojo filozofijo povzel Kuss. "Lani sem dobil potrditev, da sem lahko konkurenčen najboljšim kolesarjem, ko ne razmišljam o skupnem seštevku. Če pogledate moštva, kot je na primer UAE, pa še katero drugo, imajo več vodij, zato je strateško zelo pomembno, da imaš v ekipi še kakšnega kolesarja, ki se je v prvem in drugem tednu velikih dirk zmožen priključiti kandidatom za skupno zmago. Tretji teden je vse odvisno od nog. Ambicije ne škodijo, toda ne delam si utvar. Opažam naslove v stilu 'Sepp si želi osvojiti Tour', toda v resnici si vsak želi osvojiti Tour. Tudi šprinterji bi ga želeli osvojiti, toda jaz ne živim v zablodi, obenem pa mi ne manjka ambicij," je povedal Američan in dodal, da ne glede na to, kako posreduje svoja razmišljanja in občutke, vsem pač ne more ugoditi.

"Vsak novinar ima rad dober naslov, potem pa mi ljudje, ki berejo samo naslove, očitajo, da imam že zdaj sklonjeno glavo in da nisem dovolj ambiciozen. Ko pa rečem, da si želim iti na zmago, pa pravijo, da sem Vuelto osvojil samo zaradi specifične situacije na dirki. To že drži, a vseeno moram tudi sam ciljati na nekaj. Tukaj je samo vprašanje, ali si dober ali nisi, potem pa stvari sploh niso komplicirane. Glede svojih sposobnosti si ne delam nobenih utvar."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 16:43 21.februar 2024.

    Kolker vidim po teh začetnih dirkah , nisi glih najboljš pripravljen . S Tratnikom boš imel problem , kaj šele z Vinogardom .

  • Avatar Boob
    Boob 14:28 21.februar 2024.

    Kuss ima Slovenske korenine, tako da absolutno navijam zanj! Ampak na prvem mestu sta mi Pogačar in Roglič.