Šport > Kolesarstvo
2117 ogledov

Rad bi se preizkusil v tej disciplini, a je prijatelj predober zanj

Tadej Pogačar ciklokros Stožice Reševalni pas/Twitter
Rad bi se preizkusil tudi v ciklokrosu, vendar ne še zdaj.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo ta konec tedna odprl sezono na preizkušnji Strade Bianche. Vse bolj uveljavljeno klasiko je sicer dobil pred dvema letoma, tudi tokrat pa ga uvrščajo med favorite preizkušnje, ki bo potekala v okolici Siene. Med njegove večje tekmece bo tokrat sodil tudi Matej Mohorič.

Pogačar si je pred prvo preizkušnjo sezone s pomočjo Eurosporta vzel čas za odgovore navijačem. Med drugim so ga vprašali, če bo v prihodnje nastopal tudi v ciklokrosu, kjer v zadnjih letih blestijo na primer Tom Pidcock, Wout van Aert in predvsem tudi svetovni prvak s cestne dirke Mathieu van der Poel.

"Seveda, nekega dne bi se prav rad preizkusil v tem," je dejal Pogačar in nadaljeval: "A že v prvem krogu bi me Mathieu van der Poel najverjetneje prehitel za krog. Zato ne vem, če ima moja udeležba v ciklokrosu trenutno kaj smisla. Niti ne znam preskakovati ovir, verjetno bi bil že zaradi tega povsem zanič. Nekoč pa bom morda poizkusil."

Pogačar je bil pred sezono sicer opažen na skupnem treningu z van der Poelom. "Sva dobra prijatelja. Tokrat sva se slučajno srečala na cesti v Španiji in nato skupno opravila dober trening. Šlo je za naključje. Videli smo ga na cesti, ga pobrali, nato pa smo skupaj prekolesarilii nekaj ur. Šlo je za res lep trening, a na žalost je imel nato na sporedu tekmo v ciklokrosu, zato se skupni treningi niso več ponovili."

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice