Šport > Kolesarstvo
8641 ogledov

"Prvi sestanek sva imela v pivnici, zato se ga ne spominjam dobro"

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik se je že pred leti sestal s šefom svoje nove ekipe. V dresu Bore bo prvič na dirki nastopil ta konec tedna.

V nedeljo se bo začela večetapna dirka Pariz - Nica, na njej pa bo prvič kot član ekipe Bora-hansgrohe nastopil tudi slovenski kolesarski as Primož Roglič. Ta je na omenjeni preizkušnji slavil leta 2022, lani lovorike ni branil, je pa bil v tem času najboljši na dirki Tirreno - Adriatico. Na tako imenovani 'dirki proti soncu' je Rogliča kot zmagovalec lani nasledil Tadej Pogačar.

Roglič je bil sicer tik pred začetkom tokratne sezone gost podcasta svoje nove ekipe. Za 'Band of Brothers Podcast' je Zasavec med drugim spregovoril tudi o svojih kolesarskih začetkih. "Spominjam se prve dirke. Oklepal sem se krmila in si nisem upal piti ali jesti. V skupini sem skušal le preživeti do cilja," je dejal Roglič.

"Moja druga preizkušnja je bila dirka Coppi e Bartali, večetapna dirka na kateri so bili nekateri 'veliki fantje', na primer Ivan Basso. Po njej sem komaj hodil, nisem se mogel povzpeti po stopnicah in spraševal sem se, kako ti fantje zmorejo dirkati dan za dnem. Niti predstavljati si nisem mogel, da bi nastopil na kakšni od tritedenskih dirk. Minilo je nekaj let in zdaj sem eden izmed njih," je še povedal.

Prvi stik z ekipo Bora-hansgrohe in njenim vodjo Ralphom Denkom je opravil že leta 2015 v Salzburgu. "Srečala sva se v pivnici, zato se vsega ne spominjam dobro," je v smehu dejal Roglič in v resnejšem tonu nadaljeval: "Ne. V letu 2015 sem zabeležil kar nekaj dobrih rezultatov (kot član novomeške Adrie Mobil; op.p.) in naredil sem vse, da bi nastopil v seriji World Tour. Bilo je neverjetno, da sem se lahko srečal z Ralphom. Takrat sicer niti ni šlo za ekipo svetovne serije, nato pa je prišla priložnost, da sem prestopil k World Tour ekipi Lotto. Preprosto sem moral videti, če sodim na takšno raven."

Primož Roglič Lotto NL-Jumbo | Avtor: Profimedias Profimedias

O prvem sestanku z Denkom je Roglič razmišljal tudi ob novem medsebojnem srečanju ob koncu minule sezone, ko se je odločil zapustiti Jumbo-Vismo. Iz te je sicer s sabo k nemški zasedbi pripeljal tudi trenerja Marca Lambertsa: "On je bil moj prvi trener pri Lottu in je z mano še sedaj. Pozna me do najmanjše podrobnosti, z njim mi je lažje začeti zgodbo pri Bori, skupaj pa želiva prinesti napredek celotni ekipi. Na mizo lahko položi svoje bogato znanje." 

V zadnjem času se je Roglič nahajal na pripravah svojega moštva, kjer pa ni vse podrejeno le vožnjam na kolesu. "Veliko razpravljamo o številnih rečeh, prehrani in podobnih zadevah. Po zajtrku sledijo vožnje, te trajajo uro, včasih pa precej dlje, tudi do sedem ur. Gre za različne intervale. Trening, hrana, počitek, nato pa se vse skupaj ponovi. Glede hrane pa: riž z lososom, riž s piščancem, samo riž...".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Klukec 06:37 01.marec 2024.

    Rogla, daj gasa , navijamo zate

Sorodne novice