Šport > Kolesarstvo
3266 ogledov

Orosilo vam bo oko! Tadej zmago posvetil prav posebni osebi

Tadej Pogačar in Urška Žigart Profimedia
Čustveni Tadej Pogačar je zmago na Strade Bianche posvetil svoji partnerici Urški Žigart.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je v soboto poskrbel za zgodovinsko predstavo, ko je na eni najslovitejših enodnevnih klasik na svetu Strade Bianche zmagal po neverjetnem solo napadu 81 kilometrov pred ciljem. Njegova zmaga vse od napada ni bila niti enkrat ogrožena, konkurenca pa je lahko le nemočno opazovala, kako se je odpeljal novemu slavju naproti.

Izjemni Slovenec je imel celo takšno prednost, da je lahko v zadnjih kilometrih proslavljal zmago, med drugim je ob progi celo našel svojega bivšega trenerja Miho Konciljo, s katerim sta se kar med dirko prijateljsko pozdravila in si čestitala za nov velik uspeh v karieri najboljšega kolesarja sveta zadnjih let.

"Zadnjih pet kilometrov sem se spraševal, ali bo moj prvi trener Miha Koncilija spet ob trasi. In je bil," je pozdrav z nekdanjim mentorjem opisal Pogačar.

Tadej Pogačar in Urška Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Koncilja pa ni bila edina Pogačarju ljuba oseba, ki ga je čakala in vzpodbujala ob novi veliki zmagi. Ko je prečkal ciljno črto, je namreč nemudoma padel v objem partnerice in odlične kolesarke ekipe Liv AlUla Jayco Urške Žigart, kateri je po dirki v pogovoru za In de Leiderstrui tudi posvetil zmago.

"V izjemno pomoč mi je, bolj kot lahko priznam. Brez nje mi ne bi uspevalo, kar počnem. Z njo je življenje na kolesu lažje," je bil čustven Pogačar. "Poizkušam ji vse skupaj vrniti, kolikor le lahko. Sem navdušen, da je bila tu ob moji strani. Zelo sem ji hvaležen," je zaključil Pogačar, ki tudi sam svoji partnerici na dirkah vedno stoji ob strani, če mu le kolesarski koledar to dopušča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice