Šport > Kolesarstvo
13600 ogledov

Tudi Vingegaard se je odzval na Pogačarjevo predstavo

Jonas Vingegaard
1/3
Twitter
Jonas Vingegaard je bil zadovoljen s tekmečevo predstavo.

Tadej Pogačar je svojo moč pokazal že na prvi dirke sezone, na enodnevni preizkušnji Strade Bianche je tekmece deklasiral s samostojnim pobegom, ki je bil dolg kar 81 kilometrov. Najbližja zasledovalca sta zaostala za skoraj tri minute. 

Rivali so bili povsem šokirani, Tom Pidcock je tako izjavil, da je slovenski as ob napadu za sabo pustil le mrtva telesa, oglasili pa so se tudi zvezdniki, ki v okolici Siene tokrat niso nastopili. "Kolega, zdaj me pa že malo skrbi," je zapisal Pogačarjev prijatelj Mathieu van der Poel, svoje mnenje pa je podal tudi Remco Evenepoel: "Čestitke velikemu šampionu. Še nikoli videna predstava."

Za mnenje o Pogačarjevem nastopu je bil seveda vprašan tudi Jonas Vingegaard. Dvakratni zaporedni zmagovalec Toura, obakrat je v ogorčenem boju ugnal prav Pogija, je sicer prav tako izjemno odprl sezono, blestel je na dirki O Gran Camiño, kjer je dobil tri od štirih etap in prepričljivo slavil tudi v skupni razvrstitivi.

"Potoval sem in nisem uspel pogledati dirke Strade Bianche, a vem, da je Tadeju uspel 80 kilometrov dolg napad. To je impresivno," je za Cycling News izjavil Vingegaard, ki bo danes začel z nastopi na Dirki od tirenskega do jadranskega morja.

"Izgleda dobro, kot vedno ga je treba uvrščati med tekmece. Ko je nekdo tako dober, moraš biti dober tudi sam, za to pa je potrebno opraviti veliko trdega dela. Zame je to dodatna motivacija," se je na Pogačarjevo prepričljivo predstavo odzval danski zvezdnik.

Tadej Pogačar Strade Bianche | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:28 04.marec 2024.

    Vinogradu bodo za Tour pripravili posebno juho,da bo lahko zlomil tekmece!!!

Sorodne novice