Šport > Kolesarstvo
18266 ogledov

Noro, kako sta se na Pogačarjevo zmago odzvala Remco in Van der Poel

Tadej Pogačar Profimedia
Kolesarski svet se ne more načuditi veličastni zmagi Tadeja Pogačarja.

Kolesarski svet se ni mogel načuditi, kaj, za vraga, počne, ko je v soboto na kolesarski dirki Strade Bianche naš Tadej Pogačar poizkusil s solo napadom več kot 80 kilometrov pred ciljem. A naš šampion je dobro vedel, kaj počne, saj je celo pred dirko napovedal, da misli napasti na najzahtevnejšem delu dirke, a so vsi mislili, da se šali.

A Pogačar se je točno na omenjenem delu s pravo lahkoto odpeljal zasledovalcem, si po 10 kilometrih privozil že neverjetni dve minuti prednosti, katero je povečal do skorajda štirih minut pred najbližjimi zasledovalci.

Glede na to, da je proti koncu le še nadzoroval potek dogajanja ter v zadnjih kilometrih že proslavljal zmago, se je njegova prednost stopila na tri minute, a gre še vedno za eno najbolj dominantnih predstav v zgodovini, ki je naravnost šokirala kolesarski svet.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačarjeva zmaga se je zapisala v zgodovini kot zmaga z rekordno prednostjo na sloviti dirki po "belih cestah", ravnodušnih pa ni pustila niti največjih kolesarskih imen na svetu. Med drugim so se ob Pogačarjevi zmagi oglasili tudi njegovi največji rivali z enodnevnih klasik in slovitih etapnih dirk.

"Kolega, zdaj me pa že malo skrbi," je zapisal Pogačarjev veliki prijatelj in eden največjih rivalov s spomladanskih klasik Mathieu van der Poel, oglasil pa se je tudi Remco Evenepoel, ki bo eden najresnejših Slovenčevih nasprotnikov na letošnji dirki po Franciji. "Kaj lahko sploh rečem? Je kar preprosto. Čestitke temu velikemu šampionu. Še nikoli videna predstava."

Pogačarjeva predstava pa je impresionirala tudi enega največjih vseh časov, legendarnega "El Pistoliera" Alberta Contadorja. "Preprosto neverjetno. Le uživam lahko v tem, da mi ni potrebno dirkati proti njemu."

Ko dobite pohvale in čestitke s strani takšnih šampionov, se lahko zavedate, da vam je uspelo resnično nekaj posebnega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice