Šport > Kolesarstvo
13924 ogledov

Rogličev šef razkril pravi razlog, zakaj Primož ni odgovoril na Remcov napad

Remco Evenepoel in Primož Roglič Profimedia
Remco Evenepoel je na dirki Pariz-Nica poskrbel za prvi udarec, a Primož Roglič ni želel odgovoriti.

Čeprav se je nekako pričakovalo, da se bo dirka Pariz-Nica razživela šele s tretjo etapo in torkovim ekipnim kronometrom, pa je predvsem po zaslugi Remca Evenepoela veliko akcije ponudila že nedeljska prva etapa.

"Imeli smo namen, da poberemo bonusne sekunde na vmesnem cilju, kar nam je tudi uspelo," je po etapi razlagal Remco. "Na koncu je bil eden, Matteo Jorgenson, nekoliko hitrejši. Načrt A je bil, da na vrhu nadaljujemo z napadom, toda okoli mene so bili sami pomočniki sprinterjev, ki seveda niso želeli pomagati, kar je tudi njihova pravica," je nepričakovano eksplozijo prve etape opisal Remco.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Vsi ubežniki so bili namreč dokaj zgodaj ujeti in precej spokojna etapa je nenadoma postala izjemno razburljiva, saj ubežniki niso uspeli pobrati bonusnih sekund z vmesnega cilja, ki so bile tako še vedno na voljo. V boj za vsako dodatno sekundo odbitka so se tako spustili Remco, Jorgenson in tudi Egan Bernal. Med prisotnimi pa kar nekoliko presenetljivo ni bilo Primoža Rogliča.

"Kadar imamo kakšen načrt, je Roglič po navadi prilepljen na moje zadnje kolo. Tokrat ga nisem videl, zato sem tako močno pritiskal dalje. Mislim, da ob napadu preprosto ni bil dovolj v ospredju glavnine. To se pogosto zgodi, kadar nastopate na prvi dirki v sezoni, saj si morate še povrniti pravo samozavest. Prav tako smo vozili zelo hitro, da mnogi niso imeli odgovora na naš napad. Ne vem, če Roglič ni hotel, ali preprosto ni mogel slediti. To boste morali vprašati njega," pa se je na odsotnost svojega največjega rivala odzval Remco.

Prva etapa dirke Pariz-Nica pa je bila celo prva dirka Rogliča v dresu nove ekipe Bora-hansgrohe in športni direktor moštva Rolf Aldag je bil zelo zadovoljen z Rogličevim nastopom, čeprav je izgubil nekaj sekund v primerjavi s tremi veliki tekmeci - Remcom, Jorgensonom in Bernalom. "Na etapi se ni dalo veliko storiti, ne da bi ogromno tvegali. Glede skupne razvrstitve se ni veliko zgodilo. Ni bilo realno, da bi poizkušali zmagati, zato je bil naš glavni cilj, da se vsi naši kolesarji varno vrnejo v cilj."

Obenem pa se je Aldag odzval tudi na Remcovo vprašanje, da ne ve, če Primož ni želel ali ni mogel slediti tempu v boju za bonusne sekunde. Rogličev šef je namreč poudaril, da je bilo že pred etapo načrtovano, da se Primož ne spusti v boj za sekunde odbitka.

"Pred nami je še veliko dni. Remco se je odločil, da napade bonusne sekunde, mi se za to nismo odločili. Razlika je, da je Remco že v dobri formi, zabeležil je že nekaj zmag, Primož pa se komaj vrača po zimskem premoru, to je njegova prva dirka sezone. Tu je ta razlika. Da pride telo v pravo formo, je potrebno nekaj časa in mislim, da se je dan končal tako, kot smo si želeli."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice