Pogumni Žemlja: Federer ga ni pojedel

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Dohi sta se v drugem kolu turnirja ATP pomerila drugi najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja in švicarski zvezdnik Roger Federer, ki je zanesljivo slavil s 6:2 in 6:3, čeprav je Gorenjec igral pogumno.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev pričakovano končal svoje nastope. Nasproti mu je namreč stal tretji igralec sveta, Švicar Roger Federer, ki je dvoboj po eni uri dobil s 6:2 in 6:3.

Žemlja je v prvem nizu hitro izgubil igro na svoj servis, izkušeni Švicar pa je nato gladko dokončal delo. V drugem nizu je Žemlja nudil boljši odpor. Korak s Federerjem je držal vse do osme igre, nato pa je tekmec znova dobil igro na Slovenčev servis in zmagal s 6:3.

V asih je bil Žemlja boljši s 5:2, Federer pa je imel boljši prvi servis (65%:52%). Žemlji je uspelo rešiti tri brejk žogice od šestih, Federerju pa obe Gorenjčevi grožnji.

Doha, ATP, 2. kolo:

Grega Žemlja (SLO) : Roger Federer (ŠVI, 2) 2:6, 3:6

Ostali rezultati:
Viktor Troicki (Srb/5)
: Matthias Bachinger (Nem) 7:6 (6), 6:1;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/3) : Flavio Cipolla (Ita) 7:6 (8), 6:3;
Andreas Seppi (Ita/8) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 7:5, 6:3;
Albert Ramos (Špa) : Aleks Bogomolov ml. (Rus/6) brez boja;
Rafael Nadal (Špa/1) : Denis Gremelmayr (Nem) 6:2, 6:2;
Mihail Južni (Rus/7) : Ivo Karlović (Hrv) 6:2, 6:7 (3), 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.