Šport
23 ogledov

Pogumni Žemlja: Federer ga ni pojedel

žemlja doha federer Reuters
V Dohi sta se v drugem kolu turnirja ATP pomerila drugi najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja in švicarski zvezdnik Roger Federer, ki je zanesljivo slavil s 6:2 in 6:3, čeprav je Gorenjec igral pogumno.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev pričakovano končal svoje nastope. Nasproti mu je namreč stal tretji igralec sveta, Švicar Roger Federer, ki je dvoboj po eni uri dobil s 6:2 in 6:3.

Žemlja je v prvem nizu hitro izgubil igro na svoj servis, izkušeni Švicar pa je nato gladko dokončal delo. V drugem nizu je Žemlja nudil boljši odpor. Korak s Federerjem je držal vse do osme igre, nato pa je tekmec znova dobil igro na Slovenčev servis in zmagal s 6:3.

V asih je bil Žemlja boljši s 5:2, Federer pa je imel boljši prvi servis (65%:52%). Žemlji je uspelo rešiti tri brejk žogice od šestih, Federerju pa obe Gorenjčevi grožnji.

Doha, ATP, 2. kolo:

Grega Žemlja (SLO) : Roger Federer (ŠVI, 2) 2:6, 3:6

Ostali rezultati:
Viktor Troicki (Srb/5)
: Matthias Bachinger (Nem) 7:6 (6), 6:1;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/3) : Flavio Cipolla (Ita) 7:6 (8), 6:3;
Andreas Seppi (Ita/8) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 7:5, 6:3;
Albert Ramos (Špa) : Aleks Bogomolov ml. (Rus/6) brez boja;
Rafael Nadal (Špa/1) : Denis Gremelmayr (Nem) 6:2, 6:2;
Mihail Južni (Rus/7) : Ivo Karlović (Hrv) 6:2, 6:7 (3), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.