Šport
17 ogledov

Žemlja Ljubljano prepustil Italijanu

Grega Žemlja Reuters
Gregi Žemlji ni uspelo slaviti na ljubljanskem teniškem turnirju. Od njega je bil s 6:2 in 6:4 boljši Italijan Paolo Lorenzi.

Grega Žemlja, tretji nosilec, je v finalu na teniškem challengerju BMW Ljubljana Open izgubil z Italijanom Paolom Lorenzijem, četrtim nosilcem, z 2:6 in 4:6. S tem porazom 24-letni Žirovničan tako ni nasledil Blaža Kavčiča, najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP, ki je v slovenski prestolnici zmagal lani.

Žemlja je skupaj z Aljažem Bedenetom v soboto zvečer sicer zmagal v finalu iger parov, ko sta slovenska igralca po superpodaljšani igri premagala Španca Ivana Navarra in Roberta Bautista Aguta s 6:3, 6:7 (10) in 12:10. Žemlja je v polfinalu posameznikov izločil prav Bedeneta, slednji pa je v drugem krogu premagal Kavčiča.

"Lorenzi je bil zaradi pogojev, zelo počasne podlage, zame zelo neugoden igralec. Niti servis niti drugi moji značilni udarci niso prišli do veljave. Bilo je tudi do trideset izmenjav udarcev, kar mi ne ustreza. Pozneje sem skušal igrati bolj agresivno, tudi z neposrednimi paralelami, vendar pa mi ni uspelo. Ko sem že misli, da sem že dobil točko, je žogico vrnil in sem moral znova graditi točko. To se je ponavljalo ves čas dvoboja. Danes je bil boljši nasprotnik," je Italijanu čestital Žemlja.

"Fizično sem zelo dobro pripravljen, za to pa gre zasluga mojemu trenerju za fizično pripravo, ki je bil tudi tukaj na turnirju. Prav dobra fizična pripravljenost je bila ključna, da letos v Ljubljani nisem izgubil niti niza, saj sem lani tukaj izpadel že v prvem kolu," je dejal Lorenzi.

BMW Ljubljana Open, finale:

Paolo Lorenzi (Ita/4) : Grega Žemlja (Slo/3) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.