Šport
15 ogledov

Kavčič, Žemlja in Bedene napredovali

Blaž Kavčič bo proti Novaku Djokoviću napadal zmago. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta se zavihtela v drugo kolo turnirja serije challenger BMW Ljubljana Open. Za njima pa tudi Aljaž Bedene.

Blaž Kavčič, prvi nosilec in branilec lanske zmage, ter Grega Žemlja sta se na teniškem turnirju challenger BMW Ljubljana Open zanesljivo uvrstila v drugo kolo. Kavčič je v prvem kolu po hudem boju ugnal Italijana Enrica Burzija s 6:4 in 7:6 (4), Žemlja, tretji nosilec, pa je prepričljivo izločil Nizozemca Matweja Middelkoopa s 6:1 in 6:3. Aljaž Bedene, ki je nastopil kot zadnji izmed peterice Slovencev, je bil med vsemi najbolj prepričljiv ter je kvalifikanta iz Hrvaške, Dina Marćana, odpravil s 6:1 in 6:2.

"V prvem nizu mi kaj drugega kot dober servis ni prestalo, saj sem imel izmed ostalih prvih le nekaj dobrih forehandov. Toda prišel sem na povsem drugačno igrišče, na drugo temperaturo kot v Banja Luki. Težko sem se gibal, saj sem imel občutek, kot da so noge težke deset ton. V drugem nizu sem zelo popustil, nisem več dobival lahkih žog po prvih servisih, katerih uspešnost je zelo padla. Potem pa sem se po zaostanku pobral. Uspelo mi je odigrati nekaj izjemnih točk in potem je nekako steklo. Najboljši tenis v zadnjem času igram takrat, ko je to najbolj pomembno. To mi daje samozavest in zato tudi zmagujem. Tako je bilo tudi v podaljšani igri. Upam pa, da bom popravil svojo igro v naslednjih kolih," si je zaželel Kavčič.

"Pričakoval sem nekoliko težji dvoboj, na koncu pa mi je uspelo dokaj gladko. Na igrišču sem bil še nekoliko izgubljen, ker imam še vedno v glavi občutek, da sem boljši na trdih podlagah. Prvo kolo je sicer vedno težko zaradi privajanja na nove pogoje. Zavedal sem se, da je igrišče počasno in mehko zaradi dežja in bo zato tudi težje zmagovati z dobrimi začetnimi udarci. Zato sem se osredotočil na vsako točko posebej, pomagal pa mi je tudi Nizozemec, ki je napravil veliko napak," je priznal Žemlja, ki se v zadnjih tednih ni prebil v finalne ali polfinalne nastope.

Tom Kočevar Dešman, prvi Slovenec, ki je nastopil na letošnjem turnirju, je v prvem kolu po pričakovanju izgubil z Argentincem Leonardom Mayerjem, drugim nosilcem, z 1:6 in 2:6. Tilen Žitnik, ki je tako kot Kočevar Dešman za nastop dobil povabilo organizatorja, pa je klonil v dvoboju z Italijanom Stefanom Galvanijem z 0:6 in 2:6.

BMW Ljubljana Open, 1. kolo:

Posamezniki:
Blaž Kavčič (Slo/1) : Enrico Burzi (Ita) 6:4, 7:6 (4);
Grega Žemlja (Slo/3) : Matwe Middelkoop (Niz) 6:1, 6:3;
Aljaž Bedene (Slo) : Dino Marćan (Hrv) 6:1, 6:2;
Stefan Galvani (Ita) - Tilen Žitnik (Slo) 6:0, 6:2;
Leonardo Mayer (Arg/2) : Tom Kočevar Dešman (Slo) 6:1, 6:2;
Paolo Lorezi (Ita/4) : Andreas Molteni (Arg) 6:4, 6:3;
Pablo Carreno Busta (Špa/5) : Mirza Bašić (BiH) 7:5, 6:1;
Daniel Brands (Nem) : Nikola Čirić (Srb/6) 6:4, 6:4;
Frank Dancevic (Kan/8) : Toni Androić (Hrv) 6:0, 6:4;
Roberto Bautista Agut (Špa) : Mirza Bašić (BiH) 6:3, 2:6, 6:3;
Miljan Zekić (Srb) : Dušan Lajović (Srb) 6:1, 3:6, 6:3;
Javier Marti (Špa) : Facundo Arguello (Arg) 5:7, 6:0, 6:3;
Ivan Navarro (Špa) : Kristijan Mesaroš (Hrv) 4:6, 6:4, 6:2;
Daniele Giorgini (Ita) : Tomislav Brkić (BiH) 5:7, 6:3, 6:4;

Dvojice, prvo kolo:
Andrej Kraševec/Gregor Krušič (Slo) : Janez Semrajc/Aleš Švigelj (Slo) 7:6, 6:0;
Leonard Myer/Andres Molteni (Arg/1) : Matjaž Jurman/Domen Vertot (Slo) 6:0, 6:2;
Andraž Bedene/Tom Kočevar Dešman (Slo) : Toni Androić/Nikola Čačić (Hrv/Srb/2) brez boja;
Nikola Čirić/Goran Tošić (Srb/ČrG/4) : Rok Jarc/Miha Mlakar (Slo) 6:4, 2:4, prekinitev zaradi noči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.