Šport
15 ogledov

Bedene: Čim hitreje med stoterico

Aljaž Bedene. Saša Despot
BMW Open. Aljaž Bedene postal hit letošnjega challengerja v Ljubljani.

Te dni na BMW Openu v Ljubljani blesti 22-letni Aljaž Bedene. Ljubljančan je v zadnjem letu močno napredoval, njegove želje za v prihodnje pa so naslednje: “Zaradi vseh poškodb moram biti realen – cilj je priti med najboljših sto na svetu. Vse, kar je več, bo le še bonus.”

"Sprehajam nasprotnike"

Gre za raznovrstnega igralca, ki pa se najbolje znajde v napadalni drži: “Najraje udarim forhend. Omogoča mi, da nasprotnika sprehajam po celem igrišču.” Bedene ima tudi brata dvojčka Andraža, ki pa mu za zdaj ne gre tako dobro, saj je bil nekaj časa razpet med profesionalizmom in idejo, da postane teniški trener.

 

Vzornik mu je Gonzo

“Od vodilne četverice simpatiziram z Rogerjem Federerjem, moj idol pa je Čilenec Fernando González, ker ima ubijalski forhend, poleg tega pa na njegovih tekmah nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo,” pravi (za zdaj) 3. slovenski lopar. Ljubljančan je moral skoraj polovico lanske sezone izpustiti zaradi razbolelega desnega zapestja, a naj bi bilo stanje veliko boljše: “Ne boli me več! V fitnesu delam vaje za krepitev podlahti, nadlahti in hrbtnih mišic, in če bom tako lepo napredoval, me zapestje nikoli več ne bo motilo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.