Šport
14 ogledov

Žemlja v 3. kolo, z Danci doma

Grega Žemlja Reuters
Grega Žemlja, tretji nosilec, je v drugem kolu na teniškem turnirju challenger BMW Ljubljana Open premagal Srba Miljana Zekića s 6:2, 3:6 in 6:2. V tretjem kolu se bo pomeril z zmagovalcem današnjega španskega obračuna Javierjem Martijem, ki je presenetljivo izločil Pabla Carrena Busta, petega nosilca, s 6:2 in 7:6 (1). Slovensko reprezentanco v Davisovem pokalu medtem čakajo Danci, s katerimi se bodo izbranci Blaža Trupeja pomerili doma.

Grega Žemlja je bil edini Slovenec, ki je danes nastopil med posamezniki. V četrtek se bosta med seboj v drugem krogu pomerila Slovenca Blaž Kavčič, prvi nosilec in branilec lanske zmage, ter Aljaž Bedene.

Žemlja, drugi slovenski igralec na lestvici ATP, je gladko dobil prvi niz. Kazalo je, da bo tako opravil s tekmecem tudi v nadaljevanju. Posebej po tem, ko je v uvodni igri drugega niza na servis tekmeca povedel s 40:0. To pa ni bilo dovolj za vodstvo, za povrh pa je nato izgubil še svoj servis kljub vodstvu s 40:15. To je povsem prebudilo Miljana Zekića, ki je v nadaljevanju povedel s 4:1 in 5:2. Žemlja ni zmogel preobrata, saj je bil praktično brez možnosti za osvojitev točk na servis sproščenega tekmeca, ki je igral vse bolj poletno.

V prvih treh igrah zadnjega niza sta oba igralca prepričljivo dobila svoje servise, zmagovalca pa je praktično odločila četrta igra, ko je Žemlja izkoristil drugo priložnost za "break" in povedel s 3:1. S šesto zaporedno osvojeno točko je prišel do vodstva s 4:1, v osmi igri zaključnega niza je lepo preigral Zekića, ki je v obupnem poskusu napadel na mreži ter prišel do odločilne točke za zmago. Srbski tenisač je nato žogo poslal izven igrišča za konec dvoboja, ki je imel tri različne poteke nizov.

"V drugem nizu sem izgubil nekaj zaporednih iger. Toda že v prvem nizu se nisem najbolje počutil. Igra mi ni stekla, vendar je tudi tekmec grešil. Potem sem sam slabo igral, končno pa mi je v tretjem nizu steklo. Martija, mojega naslednjega tekmeca, še nikoli nisem videl igrati, vem pa le to, da je mlad. Od drugega kroga naprej pa je vsaka tekma po svoje težka. Poskusil bom še dvigniti raven svoje igre in potem imam možnosti, da bom dosegel tudi dober turnirski izid," je dejal Žemlja.

V Davisovem pokalu doma proti Danski

Slovenska moška teniška reprezentanca bo v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala v prvem kolu z Dansko igrala doma, dvoboj pa bo med 10. in 12. februarjem prihodnje leto. Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance, je žreb v Hongkongu ocenil kot najugodnejšega možnega. V primeru zmage čaka Slovenijo Južnoafriška republika. Poleg tega, da so slovenski igralci neprimerno višje na lestvici ATP od Dancev, bo imela Teniška zveza Slovenije (TZS) tudi možnost izbire podlage.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.