Šport
27 ogledov

Žemlja brez težav na glavni turnir

Grega Žemlja Reuters
Grega Žemlja je v tretjem kolu kvalifikacij turnirja ATP v Dohi brez težav z 2:0 v nizih ugnal Jesseja Huto Galunga in se uvrstil v glavni del.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je bil uspešen v kvalifikacijah turnirja ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev. V odločilnem boju za napredovanje med 32 igralcev, ki bodo nastopili na glavnem turnirju, je drugi najboljši slovenski predstavnik na lestvici ATP ugnal Nizozemca Jesseja Huto Galunga s 6:2, 6:1.

Žemlja, ki je na 116. mestu lestvice ATP, ni imel težav s skoraj sto mest slabše uvrščenim (209.) Nizozemcem. V njunem prvem medsebojnem obračunu na ravni ATP je bil po manj kot uri igre boljši v dveh nizih. Pred tem je Žemlja – v kvalifikacijah je imel status četrtega nosilca – v drugem kolu odpravil Nemca Dominika Mefferta s 6:3, 7:5, v prvem kolu pa Rusa Konstantina Kravčuka s 7:6 (1), 6:4.

V Dohi je v kvalifikacijah poskusil še Aljaž Bedene, ki pa je moral v drugem kolu priznati premoč prvemu nosilcu Nemcu Matthiasu Bachingerju s 3:6, 6:1, 3:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.