Pokal: Zavrč prestrašil tudi Maribor - 3:3!

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Kot da senzacionalna zmaga proti Domžalam (5:0) ne bi bila dovolj, je tretjeligaš Zavrč na prvi četrtfinalni tekmi pokala Hervis zagrenil življenje tudi Mariboru (3:3). Ekipa s sončne strani Haloz je po pol ure igre celo vodila z 2:0. V sredo bi morali biti na sporedu še dve povratni tekmi, a je bil obračun med Luko Koprom in Garminom Šenčurjem na Bonifiki zaradi dežja odpovedan. Celjani so se s sedmico Bravo 1 Interblocku pridružili velenjskemu Rudarju v polfinalu (7:0).
Oglej si celoten članek

Remi Maribora pri tretjeligašu Zavrču je z golom v 72. minuti tekme rešil Dragan Jelić, potem ko so domači vodili z goli Mateja Lenarta in Mateja Murata. Še pred polčasom je na 1:2 znižal Željko Filipović, toda Goran Šnajder je kmalu po začetku nadaljevanja še enkrat šokiral vijolice za presenetljivih 3:1. Gostje so se na generalki pred večnim derbijem z Olimpijo Ljubljano vendarle zbrali in znižali prek Etiena Velikonje, ki je zadel iz enajstih metrov po prodoru in prekršku nad Alešem Mejačem. V letošnji sezoni (pre)pogosti rezervist Velikonja je sodeloval tudi pri izenačujočem golu, ko so domači branilci slabo izbijali njegovo podajo, žogo pa je v mrežo poslal Jelić. Povratna tekma bo zaradi evropskih izletov Mariborčanov na sporedu šele 23. novembra.

Rudar prvi polfinalist, sedmica Celjanov

S pravim evrogolom z več kot 20 metrov je Rudar Velenje v vodstvo pri HiT Gorici popeljal Luka Žinko. Knapi so se po izključitvah Nenada Novakovića in Denisa Klinarja v drugem polčasu krčevito branili, še posebej, ko je po lepi akciji Vicenteja po levem krilu z močnim strelom za izenačenje zadel Dejan Žigon. Prav Brazilec Vicente je bil še najbližje temu, da zadane za podaljšek, a je v 81. minuti iz neposredne bližine slabo meril z glavo.

Drugi polfinalisti so v sredo postali nogometaši CM Celja, ki so več kot samo z lahkoto nadoknadili visok zaostanek s prve tekme proti Bravo 1 Interblocku (0:2). Šest različnih strelcev je na Areni Petrol zabilo za velikanskih 7:0, pod zadetke pa so se (po vrsti) podpisali Serge Akakpo, Iztok Močivnik, Ivan Firer (dvakrat), Roman Bezjak, Andraž Žurej in Nenad Đaković.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratne tekme:

HiT Gorica : RUDAR VELENJE 1:1 (0:1) /1:2/
Žigon (76); Žinko (22)
RK: Novaković (54), Klinar (67/oba Rudar)

CM CELJE : Bravo 1 Interblock 7:0 (3:0) /0:2/
Akakpo (6), Močivnik (21), Firer (31, 65), Bezjak (79), Žurej (82), Đaković (89)

Luka Koper – Garmin Šenčur /0:0/ (tekma odpovedana zaradi poplavljenega igrišča)

Prva tekma:
Zavrč : Maribor 3:3 (2:1)
Lenart (15), Murat (28), Šnajder (49); Filipović (33), Velikonja (55/11-m), Jelić (72)

AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki se je uvrstila v polfinale
/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:27 26. Oktober 2011.

    TO PA JE BLO HITRO. HVALA:-)

  • 17:17 26. Oktober 2011.

    PREKMURCI?!?!?!?!?!?!?!? TAKOJ POPRAVITE! MI SMO HALOŽANI!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.