Šport > Nogomet
32 ogledov

Pokal: Zavrč prestrašil tudi Maribor - 3:3!

Maribor Braga Velikonja Gregor Katič
Kot da senzacionalna zmaga proti Domžalam (5:0) ne bi bila dovolj, je tretjeligaš Zavrč na prvi četrtfinalni tekmi pokala Hervis zagrenil življenje tudi Mariboru (3:3). Ekipa s sončne strani Haloz je po pol ure igre celo vodila z 2:0. V sredo bi morali biti na sporedu še dve povratni tekmi, a je bil obračun med Luko Koprom in Garminom Šenčurjem na Bonifiki zaradi dežja odpovedan. Celjani so se s sedmico Bravo 1 Interblocku pridružili velenjskemu Rudarju v polfinalu (7:0).

Remi Maribora pri tretjeligašu Zavrču je z golom v 72. minuti tekme rešil Dragan Jelić, potem ko so domači vodili z goli Mateja Lenarta in Mateja Murata. Še pred polčasom je na 1:2 znižal Željko Filipović, toda Goran Šnajder je kmalu po začetku nadaljevanja še enkrat šokiral vijolice za presenetljivih 3:1. Gostje so se na generalki pred večnim derbijem z Olimpijo Ljubljano vendarle zbrali in znižali prek Etiena Velikonje, ki je zadel iz enajstih metrov po prodoru in prekršku nad Alešem Mejačem. V letošnji sezoni (pre)pogosti rezervist Velikonja je sodeloval tudi pri izenačujočem golu, ko so domači branilci slabo izbijali njegovo podajo, žogo pa je v mrežo poslal Jelić. Povratna tekma bo zaradi evropskih izletov Mariborčanov na sporedu šele 23. novembra.

Rudar prvi polfinalist, sedmica Celjanov

S pravim evrogolom z več kot 20 metrov je Rudar Velenje v vodstvo pri HiT Gorici popeljal Luka Žinko. Knapi so se po izključitvah Nenada Novakovića in Denisa Klinarja v drugem polčasu krčevito branili, še posebej, ko je po lepi akciji Vicenteja po levem krilu z močnim strelom za izenačenje zadel Dejan Žigon. Prav Brazilec Vicente je bil še najbližje temu, da zadane za podaljšek, a je v 81. minuti iz neposredne bližine slabo meril z glavo.

Drugi polfinalisti so v sredo postali nogometaši CM Celja, ki so več kot samo z lahkoto nadoknadili visok zaostanek s prve tekme proti Bravo 1 Interblocku (0:2). Šest različnih strelcev je na Areni Petrol zabilo za velikanskih 7:0, pod zadetke pa so se (po vrsti) podpisali Serge Akakpo, Iztok Močivnik, Ivan Firer (dvakrat), Roman Bezjak, Andraž Žurej in Nenad Đaković.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratne tekme:

HiT Gorica : RUDAR VELENJE 1:1 (0:1) /1:2/
Žigon (76); Žinko (22)
RK: Novaković (54), Klinar (67/oba Rudar)

CM CELJE : Bravo 1 Interblock 7:0 (3:0) /0:2/
Akakpo (6), Močivnik (21), Firer (31, 65), Bezjak (79), Žurej (82), Đaković (89)

Luka Koper – Garmin Šenčur /0:0/ (tekma odpovedana zaradi poplavljenega igrišča)

Prva tekma:
Zavrč : Maribor 3:3 (2:1)
Lenart (15), Murat (28), Šnajder (49); Filipović (33), Velikonja (55/11-m), Jelić (72)

AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki se je uvrstila v polfinale
/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme

Komentarjev 2