"Pokazati spoštovanje do dresa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Luiz Felipe Scolari je prepričan, da ima še kaj ponuditi Braziliji kljub polfinalnemu porazu proti Nemčiji z 1:7.
Oglej si celoten članek

Scolari se pre današnjim obračunom z Nizozemsko, Brazilci bodo od 22. ure po slovenskem času poskušali osvojiti tretje mesto na domačem svetovnem prvenstvu, zaveda, da ima le malo možnosti za obstanek na selektorskem stolčku. Poudaril je, da je z Brazilijo naredil tudi velike stvari, pri tem pa omenil naslov svetovnih prvakov leta 2002 in osvojitev Pokala konfederacij lani. "Po tem svetovnem prvenstvu se bova pogovorila s predsednikom brazilske nogometne zveze Marcom Polom Del Nerom. Videli bomo, kaj se bo zgodilo."

"Svoje delo ne ocenjujem kot neuspešno, seveda razen katstrofe proti Nemčiji. Če bi izgubili z 0:1 bi bilo to nekaj normalnega, a prav tako bi ostali brez finala. V letu in pol smo bili zelo uspešni, samo en rezultat tega ne more spremeniti. Naša podoba je omadeževana, vendar smo imeli v drugem polčasu proti Nemčiji možnost, da poraz nekoliko omilimo. A bili so superiorni. Tega se sramujem, vendar se je treba ozreti tudi na pozitivne reči. Poraz nas bo zaznamoval, vendar nas je tudi lovorika v Pokalu konfederacij," je sklenil trenutno v domovini zelo nepriljubljeni selektor.

Dvoboj z Nizozemsko vidi kot priložnost za popravljanje vtisa. "Uvrstili smo se v polfinale. Smo med štirimi najboljšimi reprezentancami na svetu, veliko dobrih ekip se je moralo posloviti pred nami. Vem, da je ta tekma precej manj pomembna kot tista na katero smo vsi računali, a zdaj je treba pokazati spoštovanje do brazilskega dresa."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.