Šport
2 ogledov

"Pokazati spoštovanje do dresa"

Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia EPA
Luiz Felipe Scolari je prepričan, da ima še kaj ponuditi Braziliji kljub polfinalnemu porazu proti Nemčiji z 1:7.

Scolari se pre današnjim obračunom z Nizozemsko, Brazilci bodo od 22. ure po slovenskem času poskušali osvojiti tretje mesto na domačem svetovnem prvenstvu, zaveda, da ima le malo možnosti za obstanek na selektorskem stolčku. Poudaril je, da je z Brazilijo naredil tudi velike stvari, pri tem pa omenil naslov svetovnih prvakov leta 2002 in osvojitev Pokala konfederacij lani. "Po tem svetovnem prvenstvu se bova pogovorila s predsednikom brazilske nogometne zveze Marcom Polom Del Nerom. Videli bomo, kaj se bo zgodilo."

"Svoje delo ne ocenjujem kot neuspešno, seveda razen katstrofe proti Nemčiji. Če bi izgubili z 0:1 bi bilo to nekaj normalnega, a prav tako bi ostali brez finala. V letu in pol smo bili zelo uspešni, samo en rezultat tega ne more spremeniti. Naša podoba je omadeževana, vendar smo imeli v drugem polčasu proti Nemčiji možnost, da poraz nekoliko omilimo. A bili so superiorni. Tega se sramujem, vendar se je treba ozreti tudi na pozitivne reči. Poraz nas bo zaznamoval, vendar nas je tudi lovorika v Pokalu konfederacij," je sklenil trenutno v domovini zelo nepriljubljeni selektor.

Dvoboj z Nizozemsko vidi kot priložnost za popravljanje vtisa. "Uvrstili smo se v polfinale. Smo med štirimi najboljšimi reprezentancami na svetu, veliko dobrih ekip se je moralo posloviti pred nami. Vem, da je ta tekma precej manj pomembna kot tista na katero smo vsi računali, a zdaj je treba pokazati spoštovanje do brazilskega dresa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice