Šport
21 ogledov

"Lahko bi bil invalid"

Neymar EPA
Čustveni Neymar je potočil solzo ob omembi udarca, ki u je preprečil igranje v polfinalu svetovnega prvenstva. Pravi, da je kljub katastrofi proti Nemčiji ponosen na soigralce.

"Ne bom dejal, da me je namerno poškodoval. Ne vem, kaj se dogaja v njegovi glavi, vsakdo, ki pa se le malo spozna na nogomet, je lahko videl, da to ni bil normalen start na tekmeca," je ob srečanju z mediji dejal Neymar

Juan Zuñiga ga je ob koncu četrtfinalne tekme med Kolumbijo in Brazilijo s kolenom zadel v hrbet. "Ko želiš nekomu preprečiti protinapad, ga ponavadi udariš po gležnjih, ga porineš ali potegneš ... A glede na to, kako se je gibala žoga, njegov nalet ni bil nekaj običajnega," je v brazilskem kampu novinarjem razlagal napadalec in dodal: "Mnogi o meni pravite, da rad padem in to me niti ne moti. Lahko se branim le na igrišču, ko vidim, kaj se dogaja okoli mene. Ščitijo me le pravila, temu pa nisem mogel ubežati. Zato sem tudi poškodovan."

Neymar | Avtor: EPA EPA
"Bog me je blagoslovil," je ob solzah dejal Neymar in nadaljeval: "Če bi me zadel le dva centimetra stran, bi bil danes morda v invalidskem vozičku." Zuñiga ga je sicer poklical naslednji dan in se opravičil za udarec, a mu Brazilec dejanja (še) ni oprostil: "Ne sovražim ga, ničesar mu ne zamerim. Pravzaprav ne čutim prav nič."

Neymar se je moral odzvati tudi na komentarje, ki jih je po težkem porazu proti Nemčiji brazilskemu selektorju Luizu Felipeju Scolariju namenil njegov agent  Wagner Ribeiro. "Z njegovim početjem se ne strinjam, kar je dejal o Felipãu tudi ne bom kar tako sprejel."

Navijal bo za Argentino

Za razliko od številnih rojakov bo v nedeljskem finalu stiskal pesti za velike rivale - Argentince. Za gavče bosta namreč zaigrala tudi dva njegova klubska soigralca: "V preteklosti sem večkrat dejal, da si želim v finalu videti Argentino. Računal sem sicer, da bomo v njem tudi mi. Žal se ni razpletlo tako. Vseeno Argentini privoščim finalni nastop zaradi Lea Messija in Javierja Mascherana. Messi je v karieri osvojil skoraj vse in menim, da si zasluži tudi naslov svetovnega prvaka. Je moj prijatelj."

Neymar | Avtor: EPA EPA
Sramotni poraz Brazilije proti Nemčiji, ki je slavila s 7:1, si je 22-letni nogometaš ogledal na domačem televizorju. Soigalcev ni želel kritizirati: "Pri 0:6 ali 0:7 bi se lahko preprosto vdali, vendar so še naprej tekli in se borili. Zaradi tega sem ponosen na njih. Ni me sram, da sem Brazilec, da sem del te reprezentance. Ponosen sem na soigralce."

Nekateri mediji so sicer včeraj objavili zgodbo, da je Neymar ob rezultatu 0:7 preprosto ugasnil TV, zaklel in zbranim prijateljem dejal: "Igrajmo raje poker."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.