Šport > Nogomet
30 ogledov

Pelé: Neymar išče prekrške, kjer jih ni

neymar pele EPA
Brazilska nogometna legenda Pelé je rahlo okrcal svojega rojaka Neymarja in izrazil zaskrbljenost zaradi vse večjega pritiska na njegovih ramenih.

Legendarni Brazilec Pelé je v pogovoru za ESPN zatrdil, da njegov rojak Neymar včasih simulira prekrške. "Enak problem je imel že pri Santosu. Mislim, da skuša včasih 'ustvariti' prekršek in dvomljivo situacijo tam, kjer je ni. Se je pa precej izboljšal v vseh aspektih, odkar je odšel v Evropo," je za ameriški medij dejal .

Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je pojasnil, da bo od njegovega prestopa k Barceloni veliko imela tudi brazilska reprezentanca. "Nogomet v Evropi je precej močnejši, gre za bolj fizično igro. Za Neymarja je to dobra izkušnja, kot igralec bo gotovo še napredoval," se je pozitivnih aspektov brazilskega zvezdnika v Katalonijo dotaknil nekdanji član Santosa in New York Cosmosa.

"Pritisk je lahko nevaren"

Je pa rahlo zaskrbljen zaradi vse večjega pritiska, ki se zgrinja na ramena mladeniča pred prihajajočim svetovnim prvenstvom. "Sem rahlo zaskrbljen zaradi tega pritiska. Mundial je turnir, ne gre le za eno tekmo. Vsi pričakujejo, da bo Brazilijo popeljal do zmage in to je lahko zelo nevarno," je sklenil svetovni prvak iz let 1958, 1962, 1970.

Neymar je sicer zablestel v drugem polčasu prve četrtfinalne tekme Lige prvakov proti madridskemu Atléticu (1:1), v drugem polčasu je zabil tudi edini gol za Katalonce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice