Šport > Nogomet
41 ogledov

Neymar povzroča težave tudi, ko ne igra

Neymar Barcelona Osasuna Liga BBVA Španija prvenstvo Profimedias
Barcelona je lahko brez moteče evropske tekme že od začetka tedna povsem osredotočena na nedeljski derbi z Real Madridom.

Rezultat proti Osasuni in navdušujoča igra sta povečala apetite že dodobra skeptičnih navijačev, trener Gerardo Martino pa pravi, da je že praktično sprejel odločitev o prvi postavi za tekmo z Real Madridom, v kateri na nedeljskem obračunu ni bilo Neymarja.

Brazilski zvezdnik se je več minut ogreval ob igrišču, a je priložnost v napadu nato dobil Cristian Tello in zabil fantastičen gol, pregrešno dragi Južnoameričan, čigar prestop še vedno buri duhove na Pirenejskem polotoku, pa si je z žalostnim obrazom grizel nohte. Navijači so svoje nezadovoljstvo nad njegovimi predstavami na zadnjih tekmah že izrazili s prvimi žvižgi. 

Ščit pred navijači

"Martino se je tokrat odločil za Pedra (Rodrígueza) in Alexisa (Sáncheza), ki ju je v zadnjem času pogosteje puščal na klopi, gotovo neupravičeno glede na njune predstave. Vsaj tako je dejal argentinski trener, ki je želel tako zaščititi brazilskega nogometaša pred navijači od prve minute," v ponedeljek piše dnevnik Marca.

A Martino se na generalki pred El Clásicom na Santiagu Bernabéuu kljub vsemu ni odločil, da bi vsaj v drugem polčasu ponudil priložnost Brazilcu. Neymar bi se tako lahko "odkupil" navijačem, piše Marca, na kar je verjetno mislil tudi Martino, ki ga je poslal na ogrevanje. 

Troboj Neymar-Pedro-Sánchez

"Toda nato je spremenil mnenje. V zadnji minuti se je odločil za Tella in Neymarju naročil, naj se vrne na klop, potem ko se je ogreval deset minut. Nogometaš tega ni sprejel dobro. Nekaj minut kasneje smo lahko videli njegov obraz po televiziji, kako je sedel na klopi in si z zelo resnim obrazom grizel nohte. Njegova jeza je bila očitna," dodaja Marca.

Španski kolegi opozarjajo, da je nekaj podobnega Martino storil že na tekmi v San Sebastiánu, ko je Xavi Hernández kljub visokemu zaostanku ostal le pri ogrevanju ob robu igrišča.

"Vprašanje zdaj je, ali bo Neymar igral naslednjo nedeljo na Clásicu na Santiagu Bernabéuu. To, da je bil na zadnji tekmi rezervist, bi lahko bil znak, ki kaže, da bo član prve enajsterice. Ne glede na to obstaja več resnih dvomov, ki kažejo na to, da temu na bo tako. Sploh če se Martino odloči za peterico najboljših igralcev (Sergio Busquets, Lionel Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta in Cesc Fàbregas), bo v napadu eno mesto manj. Zanj se bodo borili Pedro, Alexis in Neymar. Če v obzir vzamemo predstavi prvih dveh, ima Neymar malo možnosti, a bo Tata gotovo dobro ocenil moralni učinek, ki ga bo nanj imela tekma na klopi," še poroča madridski dnevnik.

Martino: Ekipa že skoraj določena

Razumljivo zadovoljen je bil po nedeljski "golijadi" proti Osasuni tudi vedno bolj kritizirani trener Martino, čeprav je predstavo označil za takšno, kakršno bi morala tudi njegova različica katalonskega ponosa prikazovati iz tedna v teden.

"Imeti dobro predstavo in zabiti lepo število golov je dobro, toda ne smemo poleteti zaradi današnje 'golijade'. Kar je Barcelona storila danes, je bilo to, kar je morala storiti: zmagati tekmo in igrati dobro," je dejal Martino.

"V tem položaju smo, ker smo se 'zmotili' večkrat kot druge ekipe. Toda če je kdo, ki nas hoče odpisati, potem mu ni treba računati na nas. Neymar je zadnjič (proti Cityju, op. a.) odigral zelo pomembno tekmo in že takrat sem razmišljal o tem, da bi mu danes namenil počitek. Bolj smiselno se mi je zdelo, da igralni čas dobita Pedro in Alexis. Za El Clásico imam ekipo že skoraj določeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.