Pokeraški nasvet Jennifer

Foto: Žurnal24 Jennifer Harman (Foto: Pokernews)
Krajša lekcija pokra: tokrat nam pri tem pomaga članica Full Tiltove ekipe Jennifer Harman, ki je za nas analizirala igro, v kateri se je z malo žetoni in vlečko barve znašla v težki situaciji.
Oglej si celoten članek

Za namen te lekcije se vračamo v igro, ki je bila odigrana v oddaji Poker After Dark. Pri slepih stavah 600/1.200 ima Jennifer Harman še 15 tisoč žetonov, poleg nje pa so v igri še Scotty Nguyen, Ken (kvalifikant), Daniel Negreanu in Phil Hellmuth.

V tej usodni igri je pred flopom Negreanu z gumba samo izenačil BB in tudi Phil je, ko si je nadel svoja sončna očala, sledil njegovemu zgledu. Jennifer je v tej igri v rokah držala in bila že pred flopom prepričana, da imata oba njena nasprotnika slabe karte, saj se noben od njiju ni odločil za višanje. Prav tako je bila mnenja, da ji Phil ni nastavljal pasti, čakajoč na njeno višanje. Tako je bila edina stvar, o kateri je razmišljala, višanje, a je nato s še eno svojo značilno izjavo njeno koncentracijo zmotil Scotty Nguyen in jo tako "prisilil" v to, da se je odpovedala tem načrtom. To je bilo po eni strani zanjo tudi ugodno, saj bi bilo njeno višanje verjetno tako ali tako premajhno, glede na majhno število žetonov pred seboj pa si večjega niti ne bi mogla privoščiti.

Na flopu je prvi po žetonih posegel Hellmuth, ki je v igro spravil novih dva tisoč žetonov, kar je Harmanovo postavilo pred težko odločitev. Glede na to, da je imela pred seboj še razmeroma malo žetonov in je v rokah pravzaprav držala najboljšo možno vlečko barve, je edina logična poteza all-in. Kajti tudi v primeru, da ima kateri od nasprotnikov višji par ali celo tris, so njene možnosti za zmago še vedno precej visoke (proti trisu asov – 30 odstotkov, proti paru asov – skorajda 50 odstotkov, proti vsakemu drugemu paru – več kot 50 odstotkov).

V tej situaciji bi all-in lahko označili za polovičen "blef", saj v tej situaciji sicer še nimamo sestavljene želene kombinacije in je nasprotnik že s parom boljši od nas, a imamo vseeno kar precej možnosti, da dokončamo svojo vlečko, ki nam bo skoraj zagotovo prinesla zmago.

Ob tem ne gre prezreti niti možnosti, da bo nasprotnik svoje karte odložil že na tem mestu, kar nam bo, brez da bi sploh pokazali svoje karte, prineslo zmago. A tudi v primeru, da nasprotnik našo stavo izenači, ne smemo prehitro obupati, saj smo v najslabšem primeru v rahlem zaostanku, v najboljšem pa celo v prednosti.

Jennifer je ocenila, da je glede na moč njenih kart in razmeroma nizko število žetonov to prava poteza in je zarinila. Izkazalo se je, da je Phil v rokah res držal par šestic, ki pa očitno ni bil dovolj, da bi Hellmuth izenačil njeno stavo. Tako je Jennifer praktično brez boja prišla do novih žetonov in tako še enkrat dokazala, da je včasih za zmago dovolj že dobra vlečka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.