Šport > Kolesarstvo
4011 ogledov

"Pogačar? Ja, seveda ga je mogoče premagati"

Steve Cummings Profimedia
Čez slab teden dni se prične težko pričakovani Giro d'Italia, kjer bo slovenski šampion Tadej Pogačar prvi favorit za skupno zmago. A konkurenca verjame, da lahko premaga slovenskega asa.

Potem ko je lani Geraint Thomas prav na predzadnji, odločilni etapi izgubil rožnato majico in jo moral predati Primožu Rogliču, se bo Valižan letos vrnil na italijanska tla z željo, da ekipi Ineos Grenadiers vendarle pripelje zmago na italijanski pentlji. A na papirju ga letos čaka še težji nasprotnik: prvi kolesar sveta Tadej Pogačar. Ta sicer do zdaj še nikoli ni nastopil na Giru d'Italia.

Tadej Pogačar Morski pes Šport Nibali pred Girom z opozorilom za Pogačarja

Kljub temu, da je Pogačar v uvodnih devetih tekmovalnih dnevih pokazal izjemno pripravljenost, pa v ekipi Ineos Grenadiers verjamejo, da ga lahko premagajo. "Geraint je dovolj dolgo v kolesarstvu, da ve, da je vse mogoče in da nima smisla ne verjeti, da ne moreš zmagati. Zakaj bi se potem sploh podal na dirko? Seveda je treba biti realen in se zavedati, da je Pogačar favorit na vsaki dirki, na kateri nastopi. Malce je čudak, vendar je še vedno premagljiv in dirka je dolga. Vse se lahko zgodi, zato se tega veselimo in opažamo, da so naši kolesarji motivirani in agresivni. Res bomo dirkali. Kul bo," je za GCN poudaril Steve Cummings, tekmovalni direktor ekipe Ineos Grenardiers.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar ima za seboj izjemen uvod v sezono, saj je prepričljivo dobil preizkušnjo Strade Bianche, dirko po Kataloniji in belgijski spomenik Liege-Bastogne-Liege.

Tadej Pogačar UAE Emirates Šport Bo Pogačar v Giro vstopil s pol moči? "Zagotavljam vam, da ..."

In ker je v preteklosti že dokazal, da je izjemen tudi na tritedenskih dirkah (na vseh, na katerih je nastopil, nikoli ni bil slabši kot tretji: dvakrat je dobil Tour, dvakrat je bil drugi na Touru, enkrat pa tretji na Vuelti). 

Steve Cummings | Avtor: Profimedia Profimedia

Cummings kljub izjemnim številkam Pogačarja verjame, da ga je mogoče premagati. "Ja, seveda ga je mogoče premagati," je prepričan Cummings. "To se je v preteklosti že zgodilo (Vingegaard na Touru, op. p.). Mislim, da je to dirka, ki jo lahko on izgubi, tako jaz to vidim. Zelo težko ga je premagati, a gre za konstantnost, da ga postavimo pod pritisk, postavimo njegovo ekipo pod pritisk, nenehno zastavljamo vprašanja, nenehno trkamo na vrata in delamo osnovne stvari pravilno. Če bo vse naredil pravilno, si je težko predstavljati, da bi ga kdo premagal, toda to je kolesarjenje in tako letos kot v preteklih letih smo videli, da se lahko zgodi karkoli. Nima smisla iti v dirko s prepričanjem, da ga ne moreš premagati," je modro zaključil tekmovalni direktor ekipe Ineos Grenadiers.

Geraint Thomas in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Tadej Pogačar, Michael Matthews Pred Girom Šport Tako je Pogi preživel prosti čas z najboljšim kolegom Tadej Pogačar Strade Bianche Legenda: Šport "Pogačar ni niti pol tako dober kot ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.