Pokupili pol Evrope, na koncu le do točke proti španskemu "palčku"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Barca je novo sezono začela le s točko proti Rayu.
Oglej si celoten članek

Nogometaši v španski ligi so v soboto odigrali tri tekme uvodnega kroga nove sezone. Barcelona je v osrednji večerni tekmi kljub terenski premoči igrala le neodločeno 0:0 z Rayom Vallecanom.

Najbolj razburljivo je bilo sicer na tekmi Celta - Espanyol. Domača ekipa je vodila že z 2:0 v 63. minuti, a vodstva ni znala zadržati. Za točko Espanyola je globoko v sodnikovem dodatku z zadetkom za 2:2 z bele točke poskrbel Joselu.

Precej bolje se je odrezal Villarreal, ki je na gostovanju pri Valladolidu zmagal s 3:0, s prvima zadetkoma v novi sezoni se je izkazal Alex Baena.

Foto: Profimedia Barcelona

V večerni tekmi je Barcelona, ki je šele na dan tekme dobila dovoljenje za registracijo vseh okrepitev v poletnem roku, igrala z Rayom Vallecanom. Katalonci so, čeprav je prvič na tekmi domačega prvenstva zaigral tudi najbolj odmevna okrepitev Robert Lewandowski, na koncu dobili le točko.

Ne premoč ne zvezdnik v prvi postavi jim nista pomagala, saj so bili napadi jalovi. Dosegla je sicer dva zadetka, a sta bila tako Lewandowski kot Franck Kessie v prepovedanem položaju, ob koncu tekme pa je bila še številno oslabljena, ker je Sergio Busquets dobil drugi rumeni karton.

Že v petek je Osasuna premagala Sevillo z 2:1. V nedeljo bodo še tekme Cadiz - Real Sociedad, Valencia - Girona in Almeria - Real Madrid, v ponedeljek pa Athletic Bilbao - Mallorca, Getafe - Atletico Madrid in Betis - Elche.

 

* Izidi, 1. krog:
- petek, 12. avgust:
Osasuna - Sevilla                         2:1 (1:1)

- sobota, 13. avgust:
Celta Vigo - Espanyol                     2:2 (1:0)
Real Valladolid - Villarreal              0:3 (0:0)
Barcelona - Rayo Vallecano                0:0

- nedelja, 14. avgust:
17.30 Cadiz - Real S. San Sebastian
19.30 Valencia - Girona
22.00 Almeria - Real Madrid

- ponedeljek, 15. avgust:
17.30 Athletic Bilbao - Mallorca
19.30 Getafe - Atletico Madrid
21.30 Betis - Elche
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.