Šport > Nogomet
213 ogledov

Pokupili pol Evrope, na koncu le do točke proti španskemu "palčku"

Barcelona Profimedia
Barca je novo sezono začela le s točko proti Rayu.

Nogometaši v španski ligi so v soboto odigrali tri tekme uvodnega kroga nove sezone. Barcelona je v osrednji večerni tekmi kljub terenski premoči igrala le neodločeno 0:0 z Rayom Vallecanom.

Najbolj razburljivo je bilo sicer na tekmi Celta - Espanyol. Domača ekipa je vodila že z 2:0 v 63. minuti, a vodstva ni znala zadržati. Za točko Espanyola je globoko v sodnikovem dodatku z zadetkom za 2:2 z bele točke poskrbel Joselu.

Precej bolje se je odrezal Villarreal, ki je na gostovanju pri Valladolidu zmagal s 3:0, s prvima zadetkoma v novi sezoni se je izkazal Alex Baena.

Barcelona | Avtor: Profimedia Profimedia

V večerni tekmi je Barcelona, ki je šele na dan tekme dobila dovoljenje za registracijo vseh okrepitev v poletnem roku, igrala z Rayom Vallecanom. Katalonci so, čeprav je prvič na tekmi domačega prvenstva zaigral tudi najbolj odmevna okrepitev Robert Lewandowski, na koncu dobili le točko.

Ne premoč ne zvezdnik v prvi postavi jim nista pomagala, saj so bili napadi jalovi. Dosegla je sicer dva zadetka, a sta bila tako Lewandowski kot Franck Kessie v prepovedanem položaju, ob koncu tekme pa je bila še številno oslabljena, ker je Sergio Busquets dobil drugi rumeni karton.

Že v petek je Osasuna premagala Sevillo z 2:1. V nedeljo bodo še tekme Cadiz - Real Sociedad, Valencia - Girona in Almeria - Real Madrid, v ponedeljek pa Athletic Bilbao - Mallorca, Getafe - Atletico Madrid in Betis - Elche.

 

* Izidi, 1. krog:
- petek, 12. avgust:
Osasuna - Sevilla                         2:1 (1:1)

- sobota, 13. avgust:
Celta Vigo - Espanyol                     2:2 (1:0)
Real Valladolid - Villarreal              0:3 (0:0)
Barcelona - Rayo Vallecano                0:0

- nedelja, 14. avgust:
17.30 Cadiz - Real S. San Sebastian
19.30 Valencia - Girona
22.00 Almeria - Real Madrid

- ponedeljek, 15. avgust:
17.30 Athletic Bilbao - Mallorca
19.30 Getafe - Atletico Madrid
21.30 Betis - Elche
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice