Šport > Nogomet
3484 ogledov

Barca za uslugo prosi kapetana, če se ji ne ustreže, je v težavah

Gerard Pique Epa
Na potezi sta prva med enakimi pri Barceloni.

Katalonski velikan Barcelona je še vedno v precejšnjih finančnih težavah, zaradi njih tudi ne uspe registrirati nogometaše, ki jih je pripeljal v tem prestopnem roku. Glede na finančni fair play La Lige trenutno namreč še vedno preveč denarja namenja za plače, da bi ugodil zahtevam, pa mora izdatek za plačila precej omejiti. Šele nato bodo Robert Lewandowski, Franck Kessie in Andreas Christensen lahko nastopili v dresu Barcelone.

Priznani španski novinar Gerard Romero je zdaj zapisal, da so se vodilni možje kluba tako obrnili na kaperana Bacelone. Sergia Busquetsa in Gerarda Piqueja so zaprosili, da bi pristala na zmanjšanje svoje plače. S tem bi se približali finančnemu fair playju.

Najzvestejši nogometaši katalonskega kluba so sicer v preteklosti že storili takšno potezo. V obdobju koronavirusa so zaradi zmanjšanja prihodkov kluba na znižanje plače že pristali Busquets, Pique, Jordi Alba in še nekateri drugi. S tem so takrat pomagali klubu, ki pa je še vedno v visokih rdečih številkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice