Šport > Nogomet
238 ogledov

Veljal je za prihodnost Barce, zdaj odhaja v ZDA

Riqui Puig Profimedia
Odločil se je za nenavadno pot.

Dvaindvajsetletni Riqui Puig je veljal za enega največjih talentov Barcelonine nogometne šole, pri katalonskem klubu so mu številni strokovnjaki in navijači celo namenili vlogo naslednika Andresa Inieste, ki je pred leti sodil med najboljše veziste na svetu.

Puig je na začetku članske kariere sicer nekajkrat opozoril nase, nato pa poniknil, po pisanju AS-a bo kariero zdaj nadaljeval v ligi MLS pri moštvu LA Galaxy. Do prestopa naj bi prišlo že zelo kmalu, saj rok za registracijo v ligi MLS poteče 4. avgusta. Puigu se pogodba z Barcelono izteče naslednje leto, katalonski klub pa ga tako želi prodati dokler za njegov odhod še lahko dobi odškodnino. Zasedba z zahodne ameriške obale naj bi odštela 8 milijonov evrov.

Puigov odhod čez lužo je presenečenje za marsikoga, saj naj bi imel na mizi tudi ponudbe nekaterih evropskih klubov. Doslej so priznani evropski nogometaši v ligo MLS sicer odhajali ob koncu svojih karier, mladi Španec pa se je očitno odločil za nekoliko drugačno pot.

Puig je za Barcelono zaigral na 42 ligaških tekmah, dosegel je dva zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice