'Pole' Marquezu, Lorenzo pred Rossijem

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Avstralije v razredu motoGP začel dirko s prvega startnega mesta, osmič v sezoni in tridesetič v karieri.
Oglej si celoten članek

Ta položaj mu je uspelo priboriti na dirkališču Philipp Island v kvalifikacijah, v katerih je bil za dvakratnim svetovnim prvakom drugi Italijan Andrea Iannone (Ducati), tretji pa Španec Jorge Lorenzo (Yamaha).

Italijan Valentino Rossi (Yamaha), vodilni v prvenstvu, bo začel s tretje vrste; v kvalifikacijah je dosegel sedmi čas.

V moto3 bo s prvega startnega mesta začel Britanec Danny Kent (Honda). Vodilni v skupnem seštevku si je že petič v sezoni in sedmič v karieri priboril pole position. Ob njem bosta iz prve vrste startala še njegov rojak John McPhee (Honda) in Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

V razredu moto2 je bil v kvalifikacijah najhitrejši Španec Alex Rins (Kalex), ki je tako osvojil tretji pole position v karieri. Z drugega mesta se bo na dirko podal njegov rojak Axel Pons (Kalex), s tretjega pa Britanec Same Lowes (Speed Up). Vodilni v skupnem seštevku razreda, Francoz Johann Zarco (Kalex), ki si je že zagotovil naslov prvaka, bo startal šele iz tretje vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.