Šport > Moto športi
28 ogledov

'Pole' Marquezu, Lorenzo pred Rossijem

marc marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Avstralije v razredu motoGP začel dirko s prvega startnega mesta, osmič v sezoni in tridesetič v karieri.

Ta položaj mu je uspelo priboriti na dirkališču Philipp Island v kvalifikacijah, v katerih je bil za dvakratnim svetovnim prvakom drugi Italijan Andrea Iannone (Ducati), tretji pa Španec Jorge Lorenzo (Yamaha).

Italijan Valentino Rossi (Yamaha), vodilni v prvenstvu, bo začel s tretje vrste; v kvalifikacijah je dosegel sedmi čas.

V moto3 bo s prvega startnega mesta začel Britanec Danny Kent (Honda). Vodilni v skupnem seštevku si je že petič v sezoni in sedmič v karieri priboril pole position. Ob njem bosta iz prve vrste startala še njegov rojak John McPhee (Honda) in Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

V razredu moto2 je bil v kvalifikacijah najhitrejši Španec Alex Rins (Kalex), ki je tako osvojil tretji pole position v karieri. Z drugega mesta se bo na dirko podal njegov rojak Axel Pons (Kalex), s tretjega pa Britanec Same Lowes (Speed Up). Vodilni v skupnem seštevku razreda, Francoz Johann Zarco (Kalex), ki si je že zagotovil naslov prvaka, bo startal šele iz tretje vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.