Poleg Dončića je to uspelo le še enemu legendarnemu asu

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Zvezdnik Dallasa je v svoji prvi sezoni več kot navdušil ameriško javnost.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v noči na četrtek v svoji dvorani klonili proti Minnesota Timberwolves (108:110). Luka Dončić je dosegel 27 točk, 12 skokov in šest asistenc ter pokazal nekaj mojstrskih potez.

Video Dragić v težavah, Dončić lomil gležnje

Dončić, ki ima na svojem NBA kontu že sedem trojnih dvojčkov, je na srečanju proti Volkovom vpisal svoj 23. dvojni dvojček v sezoni in si zagotovil prav poseben dosežek.

Dončić je namreč z izkupičkom proti Minnesoti že storil dovolj, da bo imel ob koncu rednega dela na tekmo v povprečju doseženih 20 točk, sedem skokov in pet asistenc.

To je pred njim kot novincu uspelo le še legendarnemu Oscarju Robertsonu v sezoni 1960/61, takrat v dresu franšize Cincinnati Royals.

Dončićeva statistika sicer trenutno znaša 21,2 točke, 7,7 skoka in 5,9 asistence. Robertson je v krstni sezoni imel povprečje 30,5 točke, 10,1 skoka in 9,7 asistence na tekmo.

Video Kaj takšnega pa še ne!

Sloviti Michael Jordan je v svoji sezoni novinca 1984/85 dosegel več točk kot Dončić (28,2), enako povprečje asistenc (5,9), a manj skokov (6,5).

Magic Johnson je imel denimo v svoji krstni sezoni 1979/80 povprečje 18 točk, 7,7 skoka in 7,3 asistence.

Wilt Chamberlain je v svoji premierni sezoni 1959/60 kot novinec mejnike premikal s povprečjem 37,6 točke in 27 skokov na tekmo, ob tem pa je imel še 2,3 podaje.

Ukradli šov Takšen pečat so v Miamiju pustili Slovenci: "Gogi, se bodo vrnili?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.