Polemika glede Rogličeve zmage: "Če tega ne bi bilo, bi izgubil"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Razburljiv zaključek Vuelte je dodatno začinila polemična predzadnja etapa, na kateri naj bi bil Primož Roglič deležen pomoči nekdanjega moštva Richarda Carapaza.
Oglej si celoten članek

Richard Carapazu (Ineos) je v odločilni 17. etape dirke po Španiji od Sequerosa do smučišča Covatilla uspelo prepoloviti prednost Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), kar pa ni zadostovalo za preobrat na vrhu lestvice.

Vuelta Tako slavi slovenski šampion, ekipa delila šampanjec

Roglič je pred nedeljsko formalnostjo v Madridu zadržal 24 sekund naskoka in se tako drugič zapored veselil končnega uspeha na Vuelti (2019, 2020).

Foto: Epa

Slovenec je napade izzivalca odbil s pomočjo močne ekipe, po etapi pa so se pojavili očitki, da naj bi bil deležen nenavadne pomoči s strani dveh kolesarjev Movistarja, katerima se je priključil na zaključnem vzponu na Alto de La Covatilla. 

Le kaj so počeli? Legenda razkrila, kako bi Jumbo-Visma skoraj uničila Rogličevo Vuelto

Ob odsotnosti Seppa Kussa in Georga Benneta je Rogliča k ubranitvi rdeče majice vlekel Enric Mas (Movistar), kar je sprožilo namigovanja, da se je želel Movistar maščevati Carapazu, s katerim naj bi bili v slabih odnosih zaradi njegovega prestopa h konkurenci.

Do polemike so se opredelili vsi trije glavni akterji, najbolj zgovoren pa je bil Mas, ki je branil svojo pravico do neobremenjenega napada. Zatrdil je, da dvoboju med Rogličem in Carapazom ni posvečal prav nobene pozornosti, saj je bil svojo bitko z Danom Martinom (Israel Start-Up Nation) za četrto mesto v skupni razvrstitvi.

Šampion! Takšne so Rogličeve osupljive številke

"Mi smo vozili svojo dirko. Nikomur nismo poskušali pomagati ali koga zafrkniti.  Da je Roglič zraven, sem ugotovil šele, ko sem pogledal nazaj in videl njegovo kolo. Znašli smo se v takšni situaciji. Dan Martin je odpadel in želeli smo napasti četrto mesto," je zatrdil Mas.

Foto: Epa carapaz Carapaz polemike ni želel komentirati. "Nimam kaj reči. Vsak ima svoje cilje. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Zadovoljen sem z drugim mestom," je dejal Ekvadorec.

Roglič je ob tem dodal: "To je bil velik dvoboj, vsi smo šli 'na polno'. Drži, da nisem imel vsega pod nadzorom, a moja prednost je bila velika in lahko sem vozil v svojem ritmu," je dejal.

"Pomoč" kolesarjev Movistarja je bila po mnenju nekaterih odločilna za končni razplet dirke. "Rogliča je od Carapaza ločilo ubogih 24 sekund. Slovenec je bil brez pomoči, a jo je dobil od dveh kolesarjev Movistarja. Kakšno srečo je imel. Rešili so ga. Če bi bil sam, bi izgubil," je v televizijskem prenosu trdil nekdanji danski kolesar Rolf Sørensen.

Roglič: "Obstaja še nekaj dirk, ki jih nisem osvojil"

Foto: Epa Primož Roglič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:37 9. November 2020.

    Če če če.... butli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.