Polfinale odločen v zadnji minuti

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemske in španske rokometašice so letošnje finalistke svetovnega prvenstva na Japonskem.
Oglej si celoten članek

Nizozemke so na današnji prvi polfinalni tekmi premagale Rusinje (33:32), Španke pa so bile na drugi boljše od Norvežank (28:22). Slovenke, ki so na SP zasedle 19. mesto, so v skupinskem delu ukanile Nizozemke in izgubile proti Norvežankam.

Igralke iz dežele tulipanov so Rusinjam prizadejale prvi poraz na letošnjem zaključnem turnirju v Kumamotu, v izjemno izenačenem in razburljivem obračunu pa je zmagoviti gol v zadnji minuti dosegla Laura van der Heijden.

Pri Nizozemkah je bila najbolj učinkovita Estavana Polman, življenjska družica nekdanjega sijajnega nizozemskega nogometaša Rafaela van der Vaarta, z devetimi goli, enega manj je dosegla Lois Abbingh. Pri Rusinjah je blestela Ana Vjahireva z enajstimi zadetki.

Reprezentanca Znan datum predstavitve novega selektorja

Foto: Epa SP v rokometu

Na drugem polfinalnem obračunu so si Španke odločilno prednost priigrale sredi drugega polčasa, ko so povedle za šest golov (24:18), tik pred koncem tekme pa so že imele osem golov prednosti (27:19).

Pri Špankah je bila najbolj učinkovita Alexandrina Cabral Barbosa, ki je dosegla sedem golov, enega manj je prispevala Almudena Rodriguez. Pri Norvežankah je bila strelsko najbolj učinkovita Malin Larsen Aune s petimi zadetki.

Nizozemska bo drugič po letu 2015 nastopila v velikem finalu. Pred štirimi leti jo je Norveška na finalni tekmi v danskem Herningu zanesljivo premagala z 31:23. Španija, sicer nosilka bronastega odličja s svetovnega prvenstva v Braziliji 2011, si je prvič priigrala veliki finale.

Tekma za tretje mesto se bo v nedeljo v Kumamotu pričela ob 9.30, finalna pa ob 12.30.

Črna gora je na današnji tekmi za končno peto mesto premagala Srbijo (28:26), Švedska pa je bila na obračunu za sedmo mesto zanesljivo boljša od Nemčije (35:24).

Video Slovenke po hudem boju ostale brez napredovanja

SP v rokometu, izidi:

- polfinale:
Rusija - Nizozemska  32:33 (16:16)
Norveška - Španija   22:28 (13:13)

- za 5. mesto:
Srbija - Črna gora   26:28 (12:13)

- za 7. mesto:
Nemčija - Švedska    24:35 (13:18)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.