Šport
177 ogledov

Polfinale odločen v zadnji minuti

SP v rokometu Epa
Nizozemske in španske rokometašice so letošnje finalistke svetovnega prvenstva na Japonskem.

Nizozemke so na današnji prvi polfinalni tekmi premagale Rusinje (33:32), Španke pa so bile na drugi boljše od Norvežank (28:22). Slovenke, ki so na SP zasedle 19. mesto, so v skupinskem delu ukanile Nizozemke in izgubile proti Norvežankam.

Igralke iz dežele tulipanov so Rusinjam prizadejale prvi poraz na letošnjem zaključnem turnirju v Kumamotu, v izjemno izenačenem in razburljivem obračunu pa je zmagoviti gol v zadnji minuti dosegla Laura van der Heijden.

Pri Nizozemkah je bila najbolj učinkovita Estavana Polman, življenjska družica nekdanjega sijajnega nizozemskega nogometaša Rafaela van der Vaarta, z devetimi goli, enega manj je dosegla Lois Abbingh. Pri Rusinjah je blestela Ana Vjahireva z enajstimi zadetki.

slovenska rokometna reprezentanca Reprezentanca Šport Znan datum predstavitve novega selektorja

SP v rokometu | Avtor: Epa Epa

Na drugem polfinalnem obračunu so si Španke odločilno prednost priigrale sredi drugega polčasa, ko so povedle za šest golov (24:18), tik pred koncem tekme pa so že imele osem golov prednosti (27:19).

Pri Špankah je bila najbolj učinkovita Alexandrina Cabral Barbosa, ki je dosegla sedem golov, enega manj je prispevala Almudena Rodriguez. Pri Norvežankah je bila strelsko najbolj učinkovita Malin Larsen Aune s petimi zadetki.

Nizozemska bo drugič po letu 2015 nastopila v velikem finalu. Pred štirimi leti jo je Norveška na finalni tekmi v danskem Herningu zanesljivo premagala z 31:23. Španija, sicer nosilka bronastega odličja s svetovnega prvenstva v Braziliji 2011, si je prvič priigrala veliki finale.

Tekma za tretje mesto se bo v nedeljo v Kumamotu pričela ob 9.30, finalna pa ob 12.30.

Črna gora je na današnji tekmi za končno peto mesto premagala Srbijo (28:26), Švedska pa je bila na obračunu za sedmo mesto zanesljivo boljša od Nemčije (35:24).

SLO SRB SP v rokometu Video Šport Slovenke po hudem boju ostale brez napredovanja

SP v rokometu, izidi:

- polfinale:
Rusija - Nizozemska  32:33 (16:16)
Norveška - Španija   22:28 (13:13)

- za 5. mesto:
Srbija - Črna gora   26:28 (12:13)

- za 7. mesto:
Nemčija - Švedska    24:35 (13:18)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.