Šport
191 ogledov

Selektorja še ni, seznam pač

Slovenska rokometna reprezentanca Twitter
Znan je seznam slovenske rokometne reprezentance za bližnje evropsko prvenstvo.

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) še vedno ni obelodanilo imena novega selektorja moške reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji med 10. in 26. januarjem 2020. Imena 28 kandidatov za nastop je izbral Uroš Zorman, dosedanji pomočnik odstavljenega selektorja Veselina Vujovića.

SLO SRB SP v rokometu Video Šport Slovenke po hudem boju ostale brez napredovanja

V četrtek, 5. decembra, je potekel zadnji rok za prijavo 28 rokometašev, ki ga je od vseh reprezentanc, ki bodo nastopila na bližnjem EP, zahtevala Evropska rokometna zveza (EHF). Prvič v zgodovini bo na sklepnem turnirju stare celine nastopilo 24 izbranih vrst in bo na sporedu v treh državah.

Slovenija bo v prvem delu tekmovanja nastopila v Göteborgu, v skupini F so še Švedska, Poljska in Švica. Po dve najboljši reprezentanci ekipi se bosta prebili v drugi del, ki bo v Malmöju.

Blaž Janc Selitev Šport Slovenec prestopil v Barcelono

Na širšem slovenskem seznamu ni poškodovanega krožnega napadalca Mateja Gabra (Pick Szeged), manjkal bo tudi njegov kolega na tem položaju Matic Suholežnik (Dunkerque).

Na seznamu je zunanji igralec Staš Skube (Vardar Skopje), po dolgem času tudi Vid Kavtičnik (Aix), Žiga Mlakar (Wisla Plock) in Gregor Potočnik (Csurgo), krilni igralec Simon Razgor (Meškov Brest), krožni napadalec Igor Žabić (Wisla Plock) in vratar Urban Lesjak (Hannover). Edini pravi novinec na reprezentančnem seznamu je krožni napadalec Celja Kristjan Horžen.

Predsedstvo RZS je na seji, ki je bila 27. novembra, soglasno sklenilo, da prekine pogodbo s selektorjem moške članske reprezentance Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015. Vodstvo zveze bo njegovega naslednika izbrala do sredine tega meseca.

V rokometnem zakulisju krožijo številna imena, Zorman, ki je sestavil slovenski seznam za EP 2020, pa naj ne bi bil v krogu najresnejših kandidatov za prvega moža slovenske elitne izbrane vrste.

Širši seznam kandidatov za EP 2020:

- vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo);

- krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest);

- zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Vardar Skopje), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);

- krožni napadalci: Vid Poteko, Kristjan Horžen (oba Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.