Šport
282 ogledov

Katastrofa Slovenk v najpomembnejši tekmi

Ana Gros twitter
Slovenske rokometašice so doživele zelo neprijeten poraz.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretjem krogu svetovnega prvenstva v Kumamotu izgubila proti Angoli s 24:33 (12:16).

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so doživele drugi poraz na Japonskem. Po uvodni senzacionalni zmagi nad Nizozemkami in pričakovanem porazu proti Norvežankam so jih v izjemno pomembnem obračunu ukanile telesno izjemno sposobne tekmice iz Angole, po drugem porazu pa so si Slovenke tudi močno otežile pot v drugi del tekmovanja. Po sredinem dnevu premora se bodo v četrtek ob 7. uri pomerile s Kubankami, dan kasneje pa jih bržkone čaka odločilna tekma v skupini A in tekma s tradicionalnimi tekmicami iz Srbije.

Bregarjeve izbranke so se po uvodnih "sproščujočih tekmah" proti Nizozemkam in Norvežankam prvič na zaključnem turnirju znašle v vlogi papirnatih favoritinj in pod tekmovalnim pritiskom. Na tej tekmi je zanje štela le zmaga, prav zaradi tega njihova igra ni bila na najvišji kakovostni ravni. Tekmo so - z goloma Jasmine Pišek in Tjaše Stanko - resda odprle z 2:0, a nato zaradi bremena tekme naredile precej nepotrebnih napak, kar so njihove afriške tekmice izkoristile in jih v deseti minuti prvič na dvoboju potisnile v rezultatski primanjkljaj (4:5).

Angolke so sredi uvodnega polčasa izkoristile zelo nesproščeno predstavo Slovenk in jim v 21. minuti ušle na tri gole (7:10), kar je Bregarja prisililo v prvo minuto odmora. A tudi njegovi napotki in določene korekcije niso pripomogle k boljši igri, na igrišču so še naprej kraljevale telesno višje in močnejše Angolke ter v 24. minuti ušle na štiri gole prednosti (8:12).

Slovenke do konca polčasa niso nevtralizirale visokega primanjkljaja, tudi v drugi polovici tekme pa niso naredile kakovostnega premika v svoji igri in niso našle protiorožja za angolsko igro. Največ težav so jim povzročale robustne in močne afriške krožne napadalke, zaostanek pa je v 33. minuti narasel že na -5 (13:18). Izginil je tudi na uvodnih dveh tekmah nasmejan obraz slovenskih igralk, Ana Gros, Nina Zulić, Tjaša Stanko, Polona Barič in soigralke so bile povsem nebogljene ob razpoloženih in energičnih Angolkah.

Bregarjeve varovanke so v 43. minuti že zaostajale za devet golov (17:26) in jasno je bilo, da jih pred drugim drugim porazom lahko reši le čudež, a ta se v Kumamotu ni zgodil. Najvišji primanjkljaj so imele v 53. minuti (18:30).

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi proti Angoli najbolj učinkovita Tjaša Stanko z devetimi goli, Ana Gros in Polona Barič sta dosegli po pet zadetkov.

Izjavi po tekmi:

* Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Tekmo smo začeli izjemno nervozno in nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti. Organizacija igre je bila porazna. Njihova vratarka je zbrala 13 obramb, ob tem pa smo 11 žog vrgli mimo vrat. Realizacija je bila tako slabša, nismo se držali sistema. Pritisk pomembnosti tekme je naredil svoje, saj bi bili z zmago že skoraj uvrščeni v drugi del. Sedaj si bomo morali kožo reševati na tekmah s Kubo in Srbijo."

* Polona Barič, reprezentantka Slovenije: "Tekmo smo začele zelo slabo. Igra nam nikakor stekla, medtem ko je Angolkam v gol zletelo vse, kar so vrgle. Celotno tekmo se nismo mogle pobrati. Tekmice so dobesedno letele po igrišču. Tudi če smo me napravile kakšno dobro akcijo, nam to ni pomagalo, da bi se približale. Če zgrešiš toliko strelov, se je težko pobrati. Vsekakor je končna razlika, glede na tekmice, ki so nam stale nasproti, previsoka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.