Šport
283 ogledov

Slovenke v drugem polčasu do zanesljive zmage

ženska rokometna repreentanca twitter IHF
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v četrtem krogu svetovnega prvenstva v Kumamotu premagala Kubo z 39:26 (17:15).

Slovenke so resda osvojile načrtovani točki, a njihova današnja predstava proti rokometno zelo povprečnim Kubankam ne vliva preveč optimizma pred petkovo odločilno tekmo s Srbkinjami za preboj v drugi del zaključnega turnirja. Slovensko-srbski obračun se bo v Kumamotu pričel ob 7. uri.

Kubanke so gladko izgubile uvodne tri dvoboje na letošnjem mundialu. Na prvi tekmi proti Norvežankam so klonile s 16:47, na drugi proti Srbkinjam s 27:46, na tretji proti Nizozemkam s 23:51. Ne glede na to so bile karibske igralke v prvem polčasu povsem enakovredne Slovenkam, ki so bile po senzacionalni zmagi nad Nizozemkami na drugih dveh tekmah brez moči proti Norvežankam in Angolkam.

Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile tokrat v prvi polovici tekme v velikih škripcih, telesno povsem spodobne, taktično pa močno podhranjene Kubanke, so jih v prvi polovici tekme pošteno namučile. Slovenski napad je bil v prvem polčasu na zelo nizki ravni, še bolj je šepala igra v obrambi, vse te vrzeli pa so Kubanke znale izkoristiti in že po desetih minutah igre ušle na dva gola prednosti (4:6).

Slovenke so bile do dvajsete minute v zaostanku (11:12), v končnici prvega polčasa pa so Bregarjeve izbranke vendarle zaigrale malenkostno bolje, a več kot dva gola prednosti si niso priigrale (15:13, 16:14 in 17:15).

Ana Gros SP Šport Katastrofa Slovenk v najpomembnejši tekmi

Ana Gros, Tjaša Stanko, Polona Barič, Nina Zulić in druge slovenske igralke so tako prvo polovico tekme zaključile z vodstvom 17:15, v začetku druge pa so vendarle uveljavile svojo "rokometno širino" in postopoma lomile odpor tekmic. Bregarjeve izbranke so po bledem prvem polčasu v drugem povsem zagospodarile in ga dobile z 22:11.

Njihove napadalne akcije so bile enostavne, žoga je v primerjavi s prvim polčasom krožila z "dvojno hitrostjo", tudi obramba je bila na veliko višji kakovostni ravni. Zavoljo vsega tega je kubanska igra počasi začela pokati po šivih, Slovenke pa so bile iz minute v minuto vse bolj oddaljene od tekmic. V 43. minuti so si priigrale osem golov prednosti (27:19), najvišje vodstvo pa v končnici tekme (38:25 in 39:26).

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Tjaša Stanko z enajstimi in Ana Gros z osmimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.