Šport
401 ogledov

Slovenke prava atrakcija na Japonskem, navijači jih obožujejo

navijači rokomet slovenija RZS/Twitter
V soboto se bo na Japonskem začelo 24. žensko svetovno prvenstvo v rokometu.

 Slovenska ženska reprezentanca, ki je celotne priprave opravila v deželi vzhajajočega sonca in je tam od prejšnjega torka, se bo prvi dan tekmovanja pomerila z Nizozemsko. Tekma se bo pričela ob 10. uri.

Izbranke Uroša Bregarja so po prilagoditvi na časovno razliko od četrtka do nedelje v Tokiu sodelovale na pripravljalnem turnirju, na katerem so vpisale remi proti Japonski (28:28), nato premagale aktualne panameriške prvakinje Brazilke (33:29), za konec pa morale priznati premoč aktualnim evropskim in svetovnim prvakinjam iz Francije (21:33).

"Odločitev, da odidemo na pripravljalni turnir na Japonsko, se je izkazala za dobro. V Tokiu nas je pričakala močna mednarodna zasedba. Vsaka nasprotna reprezentanca je gojila različen slog igre, kar bomo občutili tudi na svetovnem prvenstvu," je misli na končani turnir v japonski prestolnici strnil Bregar.

Slovenska vrsta je na koncu zasedla izvrstno drugo mesto, kar je zagotovo lepa popotnica pred njenim šestim nastopom med svetovno elito. Pred tem je na svetovnih prvenstvih nastopila v letih 1997, 2001, 2003, 2005 in 2017.

Po turnirju je minuli ponedeljek slovenska vrsta odpotovala v dobrih 1000 kilometrov jugozahodno oddaljeno mesto Amakusa, kjer pilijo zadnje podrobnosti v svoji igri. Obmorsko mesto se nahaja v bližini Kumamota, ki bo od tega vikenda naprej gostil najboljše reprezentance na svetu.

Oblegane na vsakem koraku

Na zadnjih pripravah so bile Slovenke vseskozi oblegane, a izključno v pozitivnem smislu. Gostitelji z županom na čelu so jim že ob prihodu pripravili izjemen sprejem. Zanje so nato organizirali tudi sprostitvene izlete med treningi, na slednjih pa jih je na tribunah spremljalo vsaj 100 mladih rokometnih navdušencev, izmed katerih so se jim najbolj pogumni po zadnjem selektorjevem žvižgu pridružili tudi na parketu.

V prvem delu svetovnega prvenstva bodo Slovenke nastopale v skupini A, kjer jim bodo družbo poleg že omenjenih Nizozemk delale še Norvežanke, Angolke, Kubanke in Srbkinje.

"Naša želja je, da se na prihajajočem prvenstvu uvrstimo v glavni del, četudi smo po ratingu uvrščeni za vse tri evropske tekmice in Angolo, ki smo jo premagali za zadnjem svetovnem prvenstvu ter na prijateljski tekmi v Franciji," je pred začetkom SP dejal Bregar.

Slovenijo že na uvodni tekmi čaka zahtevna naloga, saj ji bo nasproti stala reprezentanca, ki je na zadnjem svetovnem in evropskem prvenstvu segla po bronasti medalji.

"Nizozemska v tem trenutku zagotovo sodi med najboljše štiri reprezentance na svetu. Tekmice so posamično izjemno močne, kar je posledica sistema, ki izhaja iz njihove akademije in se ga dosledno držijo. Igrajo zelo hitro, dobro se bomo morali pripraviti na hitro vračanje v obrambo tudi po doseženem zadetku. To bo naša prva naloga. Velja tudi izpostaviti nizozemsko zunanjo vrsto, v kateri ima žoga hiter pretok in je nevarna s streli z razdalje," je o sijajnih uvodnih tekmicah dejal Bregar.

"Pred tekmo nas pesti nekaj manjših zdravstvenih težav, a verjamem, da bodo do sobote vsa dekleta nared," je še dodal Bregar, ki pa bo s svojim strokovnim štabom z velikim zanimanjem spremljal tudi druge izbrane vrste v skupini A.

"Mi se ne oziramo le na tekmo z Nizozemsko, spremljamo tudi naše naslednje tekmice. Naša naloga bo, da se nikomur ne pustimo na lahek način, da našo igro krasita agresivnost in požrtvovalnost v obrambi ter natančen napad," je še dodal Bregar.

Z veliko nestrpnostjo nov nastop na velikem tekmovanju čakajo tudi reprezentantke. "Čuti se, da nas do prve tekme na svetovnem prvenstvu ločita le še dva dneva. Na obračun z Nizozemkami se pripravljamo kot običajno. Ogledali smo si tudi nekaj video analiz njihove igre. Tvorijo izjemno hitro in agilno ekipo, ki je zelo dobra pri ustvarjanju nasprotnih napadov. Na tekmice so bomo pripravili po najboljših močeh, se nato na tekmi kot vedno borili vse do konca in upali na presenečenje," je pred začetkom SP povedala vratarka Branka Zec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice