Šport
1177 ogledov

Dvoboj v Celju tokrat ni postregel z dramo

RK Celje Pivovarna Laško - Szeged
1/22
Anže Petkovšek Tekma lige prvakov med Celjem Pivovarno Laško in Pick Szegedom.
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda s 23:34 (11:19).

Celjska zasedba je izgubila letošnjo zadnjo domačo tekmo na najmočnejši mednarodni sceni. Madžarski velikan iz Szegeda je bil za razred ali dva boljši tekmec, navkljub visokemu porazu pa je Celje še vedno na pravi poti do izločilnih bojev. Zadnjo tekmo pred dvomesečnim premorom zaradi januarskega evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji bo igrala v nedeljo, 1. decembra, ko se bo v gosteh pomerila z norveškim Elverumom. Celjska ekipa bo po gostovanju na Norveškem drugo leto igrala še štiri tekme. Doma bo gostila PSG in Barcelono, v gosteh pa se pomerili z Aalborgom in Flensburgom.

Varovanci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so le v uvodnih minutah držali stik z gosti. Po vodstvu s 3:2 - od tega je dva gola prispeval v tej sezoni daleč najboljši igralec celjske zasedbe Josip Šarac - pa so v domači vrsti pojavile razpoke. Te je izkušena in z vsemi žavbami namazana madžarska ekipa nemudoma izkoristila in Celju v enajsti minuti ušla za tri gole (4:7). Domača klop je zahtevala minuto odmora, tudi po njej pa se je na parketu dvorane Zlatorog odvijal enosmeren promet.

RK Celje Pivovarna Laško - Szeged | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V domači ekipi je kapljalo in curljalo na vse strani, igralci madžarske zasedbe pa so se povsem razleteli na igrišču in kot za stavo rešetali mrežo gostiteljev. V 15. minuti je celjski zaostanek že znašal sedem golov (4:11) in Ocvirk je bil primoran zahtevati novo minuto odmora. Po njej so Celjani vsaj malenkostno "izboljšali" igro v napadu in dosegali tudi gole, v celoti pa so vse niti igre v svojih rokah imeli gosti, pri katerih imajo pomembno vlogo tudi štirje slovenski reprezentanti Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman.

Josip Šarac Po uspehu Šport "Zmago smo dosegli z jaj...!"

Pick Szeged je bil - pod dirigentsko palico Bombača in učinkovite igre Španca Jorgeja Maquede, Srba Bogdana Radivojevića in madžarskega krožnega napadalca Benca Benhidija - enostavno neustavljiv, gostitelji ga niso mogli slediti in v prvi polovici tekme nekajkrat zaostali za devet golov (9:18 in 10:19).

Kristjan Horžen | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Vsem v dvorani - v njej se je zbralo blizu pet tisoč gledalcev - je bilo že po prvem polčasu kristalno jasno, da bosta točki romali na Madžarsko. Celjani so v drugi polovici tekme skušali popraviti slab umetniški vtis. Borili so se po svojih najboljših močeh, visokega zaostanka pa zavoljo sijajnega, razpoloženega, kakovostnega in izjemno širokega igralskega kadra gostov v nobenem trenutku niso mogli nadoknaditi.

Celje PL Liga prvakov Šport Zgodovinska zmaga Celjanov nad Zagrebčani

Na koncu so v rokometni "igri mačke z mišjo" drugič v tej sezoni izgubili proti tekmecem iz Szegeda - na prvi tekmi v gosteh s 24:31 -, skupno pa doživeli šesti poraz v elitni skupini A. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Šarac s šestimi goli, Kristijan Horžen je dosegel štiri zadetke.

RK Celje Pivovarna Laško - Szeged | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Izjave po tekmi:

David Razgor, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Pick Szeged je izjemna ekipa, v svojih vrstah ima 15 odličnih posameznikov. Na današnjo tekmo so se sijajno pripravili in nas strli že v prvem polčasu. V naši ekipi se pozna, da smo v tem mesecu odigrali številne zahtevne tekme, ob tem imamo tudi nekaj poškodovanih igralcev. Ne smemo si dovoliti, da današnji poraz vpliva na nas, že prihodnji teden nas čaka bržkone ključna tekma v ligi prvakov."

Patrik Leban, igralec Celja Pivovarne Laško: "Vedeli smo, da nas čaka tekma z vrhunsko zasedbo. Proti njej smo se uvodoma dokaj enakovredno kosali, nato pa se nam je povsem ustavilo. V prvem polčasu smo naredili preveč napak v napadu, ob tem smo storili zgolj štiri prekrške v obrambi. Ob takšni igri se s Pickom iz Szegeda ne moreš kosati."

Dean Bombač, igralec Picka iz Szegeda: "Čestitke mojim soigralcem za sijajno predstavo. Celjani so imeli v zadnjem obdobju tri izjemno zahtevne mednarodne obračune ter tudi nekaj zahtevnih na domači sceni in so se malce iztrošili, ob tem pa nimajo tako širokega igralskega kadra kot Szeged. Mi smo danes pokazali, kako se igra tekma 60 minut."

RK Celje - Szeged | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 1
  • Avatar Anzimella
    Anzimella 00:46 25.november 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice