Šport
258 ogledov

V Celje prihajajo veliki favoriti

RK Celje Pivovarna Laško vs. Aalborg Handbold Anže Petkovšek
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je zadnja domača tekma lige prvakov v tem koledarskem letu, v nedeljo ob 17. uri bodo v devetem krogu gostili Pick Szeged.

Z Madžari so se v tej sezoni že merili, v šestem krogu so v gosteh izgubili s 24:31, predvsem v prvem polčasu, ki je bil izenačen, pa so dodobra namučili zvezdniško zasedbo. Pivovarji so od takrat še dobili na samozavesti, ko so dvakrat ugnali Zagreb, in zadnjo domačo tekmo v tem letu pričakujejo popolnoma neobremenjeni. Zavedajo se namreč, da so veliki favoriti dvoboja gostje, ki pa so v lanski sezoni tu komaj odnesli celo kožo, potem ko so zadeli praktično v zadnji sekundi.

Szeged v medsebojnih tekmah vodi 6:2, ena tekma pa se je končala neodločeno. Madžarska zasedba ima v svojih vrstah tudi štiri slovenske igralce, po nekoliko slabšem uvodu v sezono (v primerjavi z lansko) so zdaj ujeli ritem in z le točko zaostanka za vodilnima ekipama trenutno zasedajo tretje mesto. V domačem prvenstvu še ne poznajo poraza.

Josip Šarac Po uspehu Šport "Zmago smo dosegli z jaj...!"

Celje se na drugi strani zaveda, da si kljub trem zmagam napredovanja še ni zagotovilo. Potrebovalo bo vsaj še točko ali dve, da bi se po dolgem času znova lahko veselilo uvrstitve v izločilne boje lige prvakov. Ta uvrstitev bi bila zelo pomembna tudi v luči sprememb, ki se bodo zgodile z naslednjo sezono. 

rokomet Celje Pivovarna Laško - Elverum | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Celjani Szeged pričakujejo neobremenjeni in s popotnico petih zaporednih zmag, ki so jih dosegli po gostovanju pri nedeljskem tekmecu. Imajo sicer nekaj težav s poškodbami in boleznijo (Domen Makuc, Tilen Kodrin, Josip Šarac), jasno je, da prvi ne bo nastopil, druga dva pa bosta najbrž v kadru.

Celje PL Liga prvakov Šport Zgodovinska zmaga Celjanov nad Zagrebčani

"V nedeljo moramo prikazati najboljšo predstavo doslej. Povabil bi navijače, da nas pridejo spodbujat, saj vsi vemo, da ko je Zlatorog poln, je igralcem na igrišču veliko lažje. Gledalci ti dajo dodaten motiv, elan, na tej tekmi jih resnično potrebujemo. Szeged je odlična ekipa, poteguje se za prvo mesto v skupini in ima za cilj uvrstitev na zaključni turnir. Naš cilj na tekmi je pokazati trenutno naš največji domet, kako priti do njega, je tudi odvisno od razpoložljivosti igralcev, namreč ta hud ritem tekem pušča nekatere posledice. Če bomo kompletni in vsi na najvišji ravni, potem lahko pričakujemo zelo dobro tekmo," je pred obračunom dejal trener Tomaž Ocvirk.

rokomet Celje Pivovarna Laško - Elverum | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Mislim, da bo nekoliko težje kot v Szegedu, saj gosti prihajajo s celotnim kadrom izjemnih igralcev. Njihova igra sloni na krožnem igralcu Benceju Banhidiju in izjemnemu kreatorju igre Deanu Bombaču. To navezo bo potrebno reševati z visoko zbranostjo v obrambi, preprečevati zaključke akcij, posledično pa lahko pričakujemo tudi boljšo igro v napadu," je načrt, kako se bo treba lotiti Madžarov, na novinarski konferenci pojasnil Ocvirk.

Matic Grošelj Intervju Šport "Ko sem o tem bral na internetu, sem bil ves prestrašen"

Klemen Ferlin bo v vratih gotovo eden ključnih mož, s katerim bi Celjani lahko upali na uspeh: "Doma vedno igramo dobro, ne glede na tekmeca. Tudi lani smo s Szegedom tu igrali dobro. Pričakujem odlično tekmo. Treba bo zaustaviti njihove glavne adute, ki jih je omenil že trener, zame v vratih bo izziv tudi njihov najboljši strelec Bogdan Radivojević. Ne smemo jim pustiti, da razvijejo svojo igro, na krožnega igralca, v napadu pa moramo igrati strpno, da jim ne dovolimo hitrih nasprotnih napadov, ki bi bili posledica naših napak. V Zlatorogu je vse mogoče."

Celje PL | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.