Šport
1334 ogledov

Vujović: Pripeljali so me zaradi karakterja, zdaj jih ta moti

veselin vujović Epa
Črnogorec je zapustil klop slovenske reprezentance.

"Pripeljali so me zaradi karakterja, zdaj jih ta moti," je v pogovoru z makedonsko spletno stran g-sport.mk dejal Veselin Vujović in tako potrdil, da po štirih letih zapušča mesto slovenskega selektorja. Leta 2017 je s Slovenijo osvojil bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v Franciji, leto prej pa je bil šesti na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

"Imajo novega šefa, nisem več selektor Slovenije," je še dejal Črnogorec, ki je brez službe ostal po včerajšnjem sestanku vodilnih mož na Rokometni zvezi Slovenije. "Ne vem, kaj bodo zapisali v uradni izjavi, a je na odločitev verjetno vplivalo moje vedenje do slovenskega igralca ob minuti odmora pri Zagrebu, kar je pripeljalo do upora nekaterih reprezentantov," je pojasnil Vujović.

Veselin Vujović Veliki škandal Šport Vujović znorel nad Slovencem: "Umri! Je*em ti življenje! Umri že enkrat!"

"Pripeljali so me zaradi mojega karakterja, zdaj jim to ni všeč," je zaključil. Nesoglasja naj bi se začela pojavljati po evropskem prvenstvu v Zagrebu, ko je slovenski selektor večkrat glasno negodoval nad sodniki, na eni izmed tekem pa je tudi demonstrativno stopil v gol.

Kot njegovi nasledniki se za zdaj omenjajo Uroš Zorman, Juan Carlos Pastor, trener Pick Szegeda, kjer igrajo štirje Slovenci, legendarni Talant Dušebajev iz Kielc, prosta sta tudi Branko Tamše in Alfred Gislason.

Moško reprezentanco konec meseca čakajo zaključne priprave na januarsko EP, zato bo do odločitve o novem selektorju moralo priti zelo hitro.

Na zvezi zaenkrat ostajajo brez komentarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice