Šport
581 ogledov

Slovenski reprezentant: "Veliko stvari bi želel povedati, a te niso za javnost"

Jure Dolenec Saša Despot
Po le neodločenem izidu z Nizozemsko je v slovenski reprezentanci vladalo slabo vzdušje.

Slovenski rokometaši so v Prlekiji le remizirali z Nizozemsko. Na pripravljalni tekmi je bil končni izid 29:29, kljub temu, da je še v 38. minuti Slovenija vodila za kar 8 zadetkov.

Tekmo so Slovenci odlično odprli, zgodaj povedli že s 6:1, polčas pa se je končal z 19:13. Po zadetku Nika Henigmana pa je Slovenija v 38. minuti vodila že s 23:15, nato pa se je igra Slovenije razpadla.

Kljub slabemu priokusu pa je delovalo, da bo Slovenija vendarle slavila, saj je imela v zadnji minuti prednost zadetka in napad, a je Dean Bombač napravil prekršek v napadu, Nizozemci pa so na drugi strani po sedemmetrovki prišli do senzacionalnega remija.

slovenska rokometna reprezentanca Reprezentanca Šport Slovenija proti Nizozemski zapravila neverjetno prednost

Vzdušje v slovenski reprezentanci je bilo po tekmi rezultatu primerno, selektor Veselin Vujović pa je hitro našel razloge za blamažo: 

"Celotne tekme ne morem odigrati le z eno postavo, povsem logično je, da priložnost na pripravljalnih tekmah ponudim vsem svojim varovancem. Prvič v trenerski karieri se mi je zgodilo, da vratar v enem polčasu ni zbral nobene obrambe, ob tem smo katastrofalno igrali tudi v napadu. Današnja tekma je dokaz, da z nizko zunanjo vrsto nimamo velikih možnosti na veliki sceni in da nujno potrebujemo visoke zunanje igralce."

Veselin Vujović | Avtor: Epa Epa

"V drugem polčasu smo zapravili visoko prednosti, kar je nedopustno, na koncu tudi nismo imeli najbolj inteligentnih rešitev. Izgubljena žoga v napadu in prekršek za sedemmetrovko zgovorno pričata o tem," je bil še posebej kritičen do drugega polčasa Vujović.

Slaba volja po presenetljivem padcu v nadaljevanju igre pa je bila prisotna tudi pri Juretu Dolencu, s štirimi zadetki tretjemu najboljšemu strelcu v slovenski vrsti: "Nizozemska je boljša od Estonije, mi pa smo odigrali povsem enako tekmo kot v Kopru. Prvi polčas je bil dober, drugi pa za pozabo. Veliko stvari bi želel povedati, a te niso za javnost, zadeve moramo najprej razčistiti v garderobi."

Jure Dolenec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.