Šport
446 ogledov

Ali Veselin Vujović res več ne bo vodil slovenskih rokometašev?

veselin vujović Epa
Veselin Vujović ne bo vodil slovenskih rokometašev na bližnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, naj bi danes dopoldne odločilo predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS), ki se je sestalo na izredni seji za zaprtimi vrati, poroča Delo. RZS vsebine seje ni delila z javnostjo in tudi te informacije ni potrdila.

Predsednik RZS Franjo Bobinac ni hotel dati konkretnih izjav, o čem je bil govor na zaprti seji, in je povedal, da so se pogovarjali o stanju v moškem in ženskem rokometu. V še večji tajnosti je zatem potekal neformalni sestanek v lokalu ob sedežu RZS, ki se ga je udeležila ožja sestava predsedstva, ta pa običajno sprejema ključne odločitve, poroča Delo.

Moško reprezentanco konec meseca čakajo zaključne priprave na januarsko EP, v zadnjem obdobju pa je vse več govoric o morebitni zamenjavi in iskanju naslednika, saj je nezadovoljstva med igralci v reprezentanci veliko, je v svojih informativnih oddajah poročal tudi Radio Slovenija.

Veselin Vujović EP v rokometu | Avtor: Epa Epa

Neuradno se je izvedelo, da so bila na seji mnenja o Veselinu Vujoviću deljena, vendar naj bi jih bilo precej več naklonjeni menjavi. Črnogorec, ki je Slovenijo leta 2016 popeljal na OI v Riu in leto kasneje osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji, je imel v zadnjem času veliko težav z vodenjem reprezentance, ki je izpustila letošnje SP in ni delovala dobro niti v kvalifikacijah za EP, na katero se je sicer uvrstila, a ni pustila dobrega vtisa. Tako kot tudi ne na prijateljskih tekmah. Bilo je govora o pretiranem veseljačenju in igranju neprimernih družabnih iger, poroča Delo.

Veselin Vujović Franjo Bobinac Po incidentu Šport Bobinac obsodil Vujovićev izpad

Zadnji izpad selektorja Vujovića na tekmi Zagreba proti Aleksu Vlahu je bil za mnoge kaplja čez rob, zvezdnik Dean Bombač, bivša reprezentanta Luka in Miha Žvižej, nekdanji Vujovićev pomočnik Uroš Šerbec ter trenerji Aleš Pajovič, Zoran Jovičić in Bojan Čotar so za EkipoSN povedali, da obsojajo takšen verbalni napad. Vujović je namreč vpil na Vlaha: "Umri. Umri že enkrat, da te ne vidim več."

Veselin Vujović Veliki škandal Šport Vujović znorel nad Slovencem: "Umri! Je*em ti življenje! Umri že enkrat!"

Ob tem se že pojavljajo namigovanja, kdo bo novi selektor, poroča Delo. Favorit RZS naj bi bil Juan Carlos Pastor, trener Pick Szegeda, kjer igrajo štirje Slovenci, sledi Talant Dušebajev iz Kielc, prosta sta tudi Branko Tamše in Alfred Gislason (prej Kiel), lahko bi to postal tudi pomočnik Vujovića Uroš Zorman, dolgoletni kapetan in igralec z največjim številom reprezentančnih nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice