Šport
1063 ogledov

Rokometaši udarili z vso silo: "To je žaljivo, zlonamerno in neresnično!"

veselin vujović Epa
Slovenski rokometaši so družno stopili v bran nekdanjemu selektorju Veselinu Vujoviću.

Slovo črnogorskega strokovnjaka Veselina Vujovića od položaja selektorja slovenske reprezentance, katero je na SP 2017 vodil bo bronastega odličja, je začinila odmevna zgodba spletnega portala Nova24TV o "izsiljevalskem pokru", s katerim naj bi nekdanji selektor varovance silil h kartanju za precejšnje vsote denarja.

Udeleženci igre z visokimi vložki naj bi uživali tudi določene privilegije, medtem ko naj bi ostali, ki pri pokru niso sodelovali, svojo "nepokorščino" plačevali na igrišču.

Slovenski reprezentanti so se ob soglasju Rokometne zveze Slovenije (RZS) odzvali s skupno izjavo za javnost, katero objavljamo v celoti.

 | Avtor: Epa Epa

Izjava za javnost igralcev moške članske reprezentance in RZS

"V zadnjem tednu so se v nekaterih slovenskih medijih pojavile zelo čudne zgodbe v povezavi s slovensko rokometno reprezentanco in našim nekdanjim selektorjem Veselinom Vujovićem. Igralci rokometne reprezentance se zato čutimo dolžne, da ob soglasju Rokometne zveze Slovenije podamo skupno izjavo za javnost.

Živimo v času, ko si lahko vsak medij privošči pisanje neresnic, lažno obtožuje in to brez da bi pri tem navedel vir ali nosil kakršne koli posledice. Športniki smo tega sicer vajeni. Takšne zapise poskušamo spregledati ali uporabiti kot dodatno motivacijo za boljše predstave v prihodnosti. Menimo pa, da so v tem primeru posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa.

Pred dnevi je slovenski medij, ki se pretežno ukvarja s politiko, športne novice pa navaja v rubriki »sproščeno«, širni regiji serviral zgodbico o igranju »izsiljevalskega« pokra v slovenski rokometni reprezentanci. Zapise omenjenega medija označujemo za milo rečeno smešne in jih kategorično zanikamo. Trditve, da smo si igralci z igranjem pokra kupovali mesto v ekipi so žaljive, zlonamerne, predvsem pa neresnične.

Tudi precej bolj kompetentni slovenski mediji so objavili še eno veliko neresnico in sicer, da smo selektorja (za)menjali igralci. Igralci se zavedamo, da naše predstave v zadnjem letu in pol niso bile na zadovoljivi ravni. Posledično so se člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije odločili za spremembe. Nikakor menjave nismo izvršili ali izsilili igralci.

Občutek imamo, da si marsikdo želi sprožiti medijsko obračunavanje med ekipo in nekdanjim selektorjem, vendar vsem jasno sporočamo, da se to ne bo zgodilo. Na tem mestu se tudi javno zahvaljujemo g. Vujoviću za njegov doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče.

Skupaj smo se veselili uvrstitve na olimpijske igre v Rio in nepozabne zgodbe v Parizu. V tej sezoni imamo še vedno priložnost, da spišemo novo poglavje slovenske rokometne pravljice na Švedskem in kasneje v Tokiu. Zato potrebujemo vse vas! Tako rokometne navdušence, kot tudi medije, ki o nas poročate. Najmočnejši smo, ko združena Slovenija stoji za nami. Na to ključno pogosto vplivate prav slovenski mediji. Zato vas prosimo, da pustite izmišljene afere ob strani in tako kot mi vse moči usmerite v izzive, ki so pred nami."

Igralci slovenske rokometne reprezentance in Rokometna zveza Slovenije

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.